Cupa Mondială de GIMNASTICĂ aerobică!  Cine e sportiva care își verifică horoscopul înainte de concurs

Publicat: 13/10/2023, 13:00

Daria Mihaiu va concura în trei probe pentru România la Cupa Mondială de gimnastică aerobică de la Sala Polivalentă din București.

Cupa Mondială de gimnastică aerobică organizată la București de vineri până duminică va aduce în prim plan toți campionii acestui sport. Una dintre reprezentantele României e sigură că va câștiga, pentru că are de partea ei și talentul, dar și horoscopul!

Participantă în trei probe la competiția de la sala Polivalentă, individual, cuplu și aerobic dance, Daria Mihaiu are un obicei sfânt înainte de fiecare concurs: își consultă horoscopul. Fiind săgetător, ea și-a și tatuat pe antebrațul drept o săgeată.

Cupa Mondială de gimnastică aerobică!  Cine e sportiva care își verifică horoscopul înainte de concurs

„Îl am de anul trecut, din octombrie. Reprezintă zodia mea, săgetător. Sincer, de multe ori citesc zodia, caut data și luna și zodia, să văd ce se va întâmpla”, a declarat Daria Mihaiu.

Atât ea, cât și partenerul ei din proba de cuplu, Darius Branda, recunosc că vor avea emoții la acest concurs, care este ultima verificare înaintea Campionatelor Europene de gimnastică aerobică. „Bănuiesc că amândoi simțim emoțiile, pentru că e o responsabilitate. Ne dorim foarte mult, pe lângă faptul că ne dorim să luăm medalie la Campionatul European, ne dorim să luăm și aici, în țară, pentru că concursul de ține aici în București și totuși e un concurs de etapă mondială”, a declarat și Darius Branda.

Mereu vor fi emoții, îți dorești foarte multă să ajuți echipa, să iei o medalie. Să iei medalie la toate probele. Eu având probă de individual, probă de cuplu cu Darius și mai avem și aerobic dance. La toate trei ne dorim medalii și în plus ne mai dorim o medalie la echipă” – Daria Mihaiu

Se machiază și se aranjează două ore pentru un concurs

Pentru Daria, ziua de concurs începe cu multe ore înaintea intrării în sală, pentru că ea trebuie să se aranjeze pentru a arăta cât mai bine în fața arbitrelor. De aceea, uneori își alocă și două ore pentru coc și machiaj.

„Înainte de un concurs ne trezim cu două ore înainte, până ne pregătim, ne facem cocul de concurs cu fixativ, cu elastic, cu sclipici, cu tot, machiajul la fel, durează puțin”, a mai spus ea.

Obișnuiți să danseze indiferent de situație, fie că sunt la antrenament, fie că sunt acasă, cei doi sportivi români nu ar refuza provocarea de a schimba pentru o seară suprafața de concurs cu scena unui mare concert. „Mi-e mi-a plăcea foarte mult să dansez cu Rihanna”, a afirmat Daria, iar Darius visează la o trupă coreeană celebră, PTS.

În ceea ce-l privește, Darius Branda atrage imediat privirile când intră pe covorul de concurs, datorită înălțimii sale. A început gimnastica aerobică a 4 ani, a făcut și fotbal în paralel o perioadă, dar s-a îndrăgostit iremediabil de aerobic. Acum are 1,90 m și e, probabil, cel mai înalt gimnast din concursurile internaționale. Recunoaște că acest lucru este un avantaj atunci când trebuie să-și ridice partenera la anumite exerciții, dar că uneori are probleme la efectuarea anumitor elemente tehnice: „Am 1,90 m înălțime. Mă ajută să ridic, dar nu mă ajută în alte moduri, printre care și efectuarea unor elemente, am greutăți la ele”.

Antrenoarea coordonatoare a lotului de gimnastică aerobică, Maria Fumea, spune că una dintre cele mai dificile sarcini este de a alege melodia perfectă pentru exerciții. Acest lucru se întâmplă la începutul sezonului, în ianuarie și februarie. „În fiecare an, în ianuarie și februarie ne concentrăm pe muzici. Ascultăm sute de melodii, de toate genurile și nu ne place nimic și până la urmă reușim. Atât de tare ascultăm și atât de multe melodii încât spunem hai, până la urmă alegem una”, a afirmat Maria Fumea, antrenor coordonator lotul de gimnastică aerobică al României.

Antrenorii noștri abia așteaptă această Cupă Mondială organizată de Federația Română de Gimnastică la sala Polivalentă din București. Între 13 și 15 octombrie, sportivi din 22 de țări se vor lupta pentru trofee, aceasta fiind cea mai importantă competiție de dinaintea Campionatului European din Antalya.

„Este o Cupă Mondială cu 22 de țări. E pentru a treia oară când noi organizăm așa ceva în România. Se desfășoră înaintea unui Campionat European care va avea loc în luna noiembrie, în Antalya și sigur că obiectivele sunt mărețe. Pentru lotul național de seniori aceste obiective au fost mereu aceleași în fiecare an la fiecare cupă, la fiecare participare europeană sau mondială altele decât intrarea în finale, ceva medalii”, a mai spus Maria Fumea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...