Edi Iordănescu, despre Kosovo – România! Tricolorii joacă la Priștina în preliminariile EURO 2024. „Să nu cădem în capcana asta”

Edi Iordănescu, despre Kosovo - România! Tricolorii joacă la Priștina în preliminariile EURO 2024. „Să nu cădem în capcana asta”
Publicat: 16/06/2023, 14:00

Selecţionerul României, Edi Iordănescu, a prefațat meciul de vineri, ora 21:45, cu Kosovo. „Tricolorii” joacă în preliminariile EURO 2024.

României joacă vineri, de la ora 21:45, pe Stadionul „Fadil Vokrri”, cu Kosovo. Meciul contează în Grupa I a preliminariilor Campionatului European 2024.

Pentru echipa noastră urmează la 19 iunie partida cu Elveţia, de la ora 21:45, pe Swissporarena din Lucerna.

Edi Iordănescu, despre Kosovo – România: „Să nu cădem în capcana asta”

Kosovo – România, în preliminariile EURO 2024: ora de start, cine transmite la TV, echipele probabile și brigada de arbitri.

„Am venit cu multă încredere aici, cu mult entuziasm şi energie. Suntem conştienţi că vom avea încă un test dificil împotriva unui adversar care este candidat la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat poate scoate o echipă sau alta din luptă, pentru că e doar la început campania. De asemenea, suntem conştienţi că în ciuda începutului bun din aceste preliminarii nu avem nicio garanţie a unui nou rezultat pozitiv. Pentru asta trebuie să arătăm foarte bine, să fim bine organizaţi, să muncim şi chiar să suferim dacă e cazul pentru a atrage de partea noastră rezultatul pozitiv. Adversarul este unul valoros şi foarte bine motivat, cu multă calitate individuală, cu jucători din campionatele de top ale Europei. Iar asta ne pune în gardă. Eu am încredere mare în echipa naţională. Dacă după două victorii în debutul campaniei reuşim să o producem şi pe a treia cu siguranţă ea ne poate da multă încredere. Trebuie să pregătim jocul cu gândul de a câştiga. Asta înseamnă să ai un psihic puternic. Trebuie să intrăm decişi, trebuie să ţintim cele trei puncte, însă trebuie să fim echilibraţi şi maturi în fiecare moment al jocului. La un astfel de nivel orice greşeală poate să fie capitală. Aşadar trebuie să eliminăm greşelile cât de mult se poate. Dacă la finalul acţiunii vom fi în continuare pe un loc calificabil pot să spun că mă voi considera mulţumit”, a declarat Edi Iordănescu.

Să nu cădem în capcana de a analiza adversarul după rezultatul cu Andorra (scor 1-1). Eu vă garantez că va fi un meci nu doar echilibrat, ci unul foarte disputat de ambele părţi. Kosovo e o echipă care acceptă şi lupta, caută angajamentul. Terenul nu este neapărat un atu pentru noi, dar dacă vrem la European trebuie să depăşim orice obstacol, să răspundem cu forţă la forţă şi cu luptă la luptă, să facem un joc tactic bun. Consider că orice punct pe care îl aducem în clasament după această acţiune este un pas în plus către îndeplinirea obiectivului. Salut revenirea lui Ianis Hagi după o accidentare de lungă durată. Din păcate, ne lipsesc alţi jucători cu probleme medicale, dar trebuie să adunăm puncte. E un moment în care nu mai e timp pentru alibiuri, ci doar pentru fapte. Ianis a venit bine la lot, cu o dorinţă suplimentară, pentru că i-a lipsit echipa naţională. În concluzie, el e mult mai bine decât era în martie, iar în septembrie va fi şi mai bine decât e acum. El are susţinerea noastră totală şi dacă este aici înseamnă că poate ajuta echipa naţională – Edi Iordănescu

Selecționerul are o singură dilemă pentru echipa de start: ce portar va alege dintre portarii Ştefan Târnovanu, Marian Aioani şi Horaţiu Moldovan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?