Edi Iordănescu a dezvăluit de ce nu l-a convocat pe Ianis Hagi la NAȚIONALĂ! „Relația mea cu el e neschimbată! Subiectul este unul închis”

Publicat: 19/03/2023, 13:00

Edi Iordănescu a explicat de ce nu l-a convocat pe Ianis Hagi pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și cu Belarus (28 martie) din preliminariile EURO 2024.

Ianis Hagi a jucat 89 de minute în acest sezon, el lipsind un an de pe gazon. Mijlocașul a suferit o operație la genunchi.

Fiul lui Gică Hagi a fost doar rezervă neutilizată în meciul de sâmbătă dintre Motherwell și Rangers, 2-4, în campionatul Scoției.

Edi Iordănescu a dezvăluit de ce nu l-a convocat pe Ianis Hagi

Lotul de jucători convocați de Edi Iordănescu pentru primele două meciuri din preliminariile EURO 2024.

În acest sezon la Rangers, Ianis Hagi a jucat doar în cinci meciuri.

„Pentru mine, acesta nu este un subiect și nici pentru opinia publică. Nu este un început bun, înaintea unei campanii. Avem nevoie de liniște. Mă simt nevoit să comentez doar pentru că s-a amplificat atât de tare subiectul. E nevoie să clarific lucrurile, cu mențiunea că, după acest moment, nu va mai exista acest subiect.

O iau cronologic. În momentul în care noi am anunțat lotul lărgit, Ianis avea 64 de minute jucate în 13 luni. Primul lucru pe care l-am făcut și primul căruia i–am comunicat, exact în aceeasi zi, a fost Ianis Hagi. În toată această perioadă am ținut legătura cu el. Am comunicat cu el și i-am transmis că, din punctul nostru de vedere, nu este pregătit să vină în acest moment, mai are nevoie de timp.

Noi suntem alături de el, așteptăm cu nerăbdare să revină, dar trebuie să se consolideze în primul rând la echipa de club. O formă mai mare de respect decât să te sune selecționerul nu știu dacă poate să existe. Ne-am comportat așa cu toți jucătorii, nimeni nu are parte de un tratament special.

Mai are nevoie de timp Ianis. Era foarte ușor să-l punem în lotul lărgit, chiar i-am spus asta, dar nu făceam altceva decât să răscolim lucrurile, să aprindem spirite. Am considerat că e cel mai înțelept că e cel mai bine să-l lăsăm să-și continue recuperarea în Scoția.

Îl așteptăm înapoi cu putere, voi fi cel mai fericit atunci când va reveni. Din punctul meu de vedere, relația mea cu Ianis e neschimbată și subiectul acela este unul închis”, a declarat Edi Iordănescu, selecționerul României, potrivit FRF TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase