El e „Il Fenomeno” din artele marțiale! CAMPION la cinci sporturi de contact

Publicat: 16/07/2023, 09:00

Edwin Petrea este puștiul minune care la 14 ani câștigă toate concursurile de box, MMA, Kempo, Lupte Libere și jiu-jitsu brazilian la care participă. De 6 luni el se pregătește la box alături de lotul național de tineret, sub comanda lui Dorel Simion, iar de pe 19 iulie se luptă pentru titlul european la Ploiești, orașul său natal.

La 14 ani, lui Edwin Petrea nu îi stă nimeni în cale în sporturile pe care le practică de când era mic.

„Am o pasiunea pentru sporturile de contact. Îmi place tot ce e legat de bătaie, atât lupte la sol, cât și în picioare. Până acum am 150 de medalii, cred că 100 de cupe. Știu că am la activ aproape 700 de meciuri”, a anunțat Edwin Petrea, campion la MMA, kempo, lupte libere, jiu-jitsu brazilian și box.

Campion la cinci sporturi de contact

Din luna februarie, puștiul se pregătește la box alături de lotul național de tineret sub comanda lui Dorel Simion.

Antrenorul are numai cuvinte de laudă la adresa micului sportiv. „Ca om de sport, mie mi se pare acest copil e genial, l-am poreclit Il Fenomeno. Este un exemplu și cred că oricare antrenor și-ar dori să fi fost în locul meu, să aibe un asemenea sportiv”, a afirmat Dorel Simion, antrenor principal al lotului național masculin de tineret de box al României.

De pe 19 iulie, Edwin va participa la primul campionat european din carieră, cel de juniori, care va avea loc la Ploiești, orașul său natal: „Pentru campionatul european mă gândesc doar la medalia de aur. Să vină lumea să mă susțină, să strige România și să fie bine”.

Eu nu fac pronosticuri, nu îmi place să spun că el va fi. Dar este pentru prima dată în viața mea și ca sportiv și ca antrenor când cred că acest copil are prima șansă la medalie – Dorel Simion, antrenor principal al lotului național masculin de tineret de box al României

O ține din concurs în concurs

Micul sportiv are un program bine stabilit în ceea ce privește concursurile la care participă. Nu ratează niciunul.

„De la box, voi merge la Mondialul de kempo de la Abu Dhabi, iar apoi la Gimnaziada de box la Rio de Janeiro”, a continuat Edwin Petrea.

Pentru a fi cel mai bun la sporturile pe care le practică, Edwin nu se abate nicio secundă de la un program strict: „La 6:30 mă trezesc, la 7:00 sunt la antrenament. Am și un nutriționist. M-a învățat tot ce trebuie să știu legat de dietă. Îmi cântăresc mâncarea, știu caloriile, îmi cântăresc apa. Înainte de competiție știu să mănânc în deficit caloric”.

Seara, când ajunge acasă, tânărul vede doar patul: „Nu am timp de nimic, adică eu când am școală, mă trezesc la 5:00, merg la sală, fac două ore jumate de sală. Merg și câteva ore la școală că trebuie, vin acasă mănânc, mă odihnesc, antrenamentul de seară durează mai mult, de la 17:00 la 21:30 mă antrenez, ajung acasă mănânc și mă pun să mă odihnesc și o iau de la capăt”.

Face box de la 2 ani

Edwin a începutul boxul în 2021 alături de tatăl său și până acum are două medalii de aur la campionatul național și două la Cupa României. Edwin a povestit cum a ajuns să se pregătească cu Dorel Simion la lot: „Am participat la un turneu internațional la care nu trebuia să merg, am avut ruptură de menisc. În ianuarie m-am ridicat din pat și în februarie am început primul turneu de box. Am mers la lotul de tineret să fac sparring-uri și l-am întrebat pe maestru Simion dacă nu poate să mă înscrie și pe mine la Dracula Open și de atunci mă pregătesc cu sportivii de la tineret”.

„Tatăl lui este cel care l-a antrenat în mare parte, iar eu acum pe final să spunem că pun cireașa pe tort”, a explicat Dorel Simion, antrenor principal al lotului național masculin de tineret de box al României.

Ploiești, capitala boxului european

Între 19-31 iulie, Ploieștiul va găzdui Campionatul European de juniori, competiție la care vor participa 600 de sportivi din 32 de țări. Lotul de juniori al României este format din: Bence Szocs (46 kg), Nicolas Boncu (48 kg), Edwin Petrea (50 kg), Fabian Stroe (52 kg), Renato Nica (54 kg), Ciprian Iofciu (57 kg), Daniel Grigore (60 kg), Alexandru Magdalin (63 kg), Alexandru Suvache (66 kg), Radu Simion (70 kg), Mario Teodorescu (75 kg), Matei Nastasiuc (80 kg), Leon Majer (+80kg). Antrenori: Radu Zarif, Valentin Anghel și Georgian Anghel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Momente sfâșietoare la procesul elevului criminal din Craiova. Tatăl victimei a lovit cu pumnii duba...
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Regretatul artist a ajuns la Urgențe...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Elena Udrea e în lacrimi! Decizia venită chiar acum
Noutățile Netflix martie 2024. Ce filme și seriale noi apar
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Furnicile de deșert au o abilitate de navigare neobișnuită