El este pianistul de pe TATAMI! „Găsesc liniștea în el, e ca o terapie, este relaxant”

Publicat: 23/09/2023, 15:49

Medaliat cu bronz la Europenele de judo pentru juniori, Alexandru Petre iubește să cânte la pian între antrenamente.

Alexandru Petre este steaua în ascensiune a judo-ului românesc. Tânărul luptător a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de juniori la categoria minus 100 de kilograme. Dar el are și o pasiune inedită!

Când nu e pe tatami, sportivul se relaxează într-un mod inedit: cântă la pian, o pasiune pe care și-a descoperit-o pe când avea doar patru ani, dar pe care a dus-o la rang de artă după ce a luat mai mulți ani lecții cu profesori specializați.

El este pianistul de pe tatami

„Este o plăcere de când eram copil. Îi vedeam pe vecinii mei cântând la pian, erau foarte pricepuți și m-a pasionat chestia asta de la 4-5 ani. Întâmplător a apărut pianul ăsta la mine în casă, l-a adus tata, nu știu. Am fost „nevoit” să cânt la pian, pentru că îmi și plăcea, își dorea și mama. Nu mi-a plăcut, apoi mi-a plăcut, a fost ceva ce a fost relaxant de fiecare dată, pentru că după ce veneam de la antrenamente, de la concursuri, era ceva atât de diferit față de ce făceam, încât era chiar inedit pentru stilul meu de viață”, a declarat Alexandru Petre, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo pentru juniori.

Se relaxează cântând

A luat lecții de pian timp de opt ani și recunoaște că de fiecare dată când vine acasă de la antrenamente sau de la concursuri, petrece măcar câteva minute cântând la pian, acest lucru devenind ca un fel de terapie de relaxare pentru el.

„Am făcut 7-8 ani pian, am avut mai multe profesoare. Când mă întorc de la concursuri, găsesc pianul acasă, găsesc liniștea în el, e ca o terapie, este relaxant. Mă face să mă detașez de stresul pe care îl am la antrenamente și concursuri”, a mai spus Alexandru Petre.

Antrenorul lui, Mihai Trandafirescu, recunoaște că e mereu uimit de talentul de pianist al sportivului său: „E chiar talentat. L-am ascultat cu mare plăcere și cu furnicături pe piele, se ridică părul pe piele. Știu cât e de aprig aici pe saltea și cât e de delicat pe claviatură și chiar mi se pare o formă de educație fantastică”.

Visează să fie campion olimpic în 2028, la Los Angeles

Alex, care are 18 ani, face judo de la vârsta de patru ani. Cel care l-a atras spre acest sport a fost tatăl lui, fost antrenor de judo pe atunci.

„Fac judo de 14 ani și m-am apucat datorită tatălui meu deoarece el a fost antrenor de judo o perioadă foarte lungă, aproape 20 de ani și m-a împins să fac sportul ăsta, pentru că la început pot să spun că nu mi-a plăcut. Dar așa este de fiecare dată când dai de greu și când începe să nu mai fie o joacă și să îți pară și rău că pierzi și vrei să fii din ce în ce mai bun, ai nevoie de cineva care să te susțină din spate. Eu am avut, l-am avut pe tata, am avut-o pe mama”, a mai declarat Alexandru Petre.

Ca orice sportiv, și Alex are un vis, iar acesta este legat de Jocurile Olimpice. Vrea să calce pe urmele Alinei Dumitru și să devină campion olimpic în 2028, la Los Angeles.

Să devin campion olimpic, probabil că e visul oricui din sport, nu din judo. Ăsta e maximum unde poți ajunge și chiar pentru mine e un vis – Alexandru Petre

Antrenorul Mihai Trandafirescu spune că medalia cucerită la Europenele de juniori din Haga este foarte importantă pentru sportivul său: „Pentru Alex medalia de la Europene e extrem de importantă. Și pentru mine, ca antrenor, pentru că orice antrenor își dorește un rezultat atât de important, dar cel mai important e pentru Alex, că pentru ei facem lucrurile astea și meseria noastră se raportează la valorile lor, și valorile lor sunt medaliile, în special medaliile astea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?