FCSB sau Viitorul? TAS decide pe 12 iulie cine este campioana României

Publicat: 03 07. 2017, 18:28
Actualizat: 03 04. 2018, 04:12

FCSB are astfel șanse să intre pe traseul campioanelor în Liga Campionilor, dacă va primi verdict favorabil. Potrivit sursei menționate, FCSB și Viitorul au fost anunțate oficial despre data la care se va judeca dosarul.

FRF, LPF și Viitorul ar fi vrut ca dosarul să se judece după 14 iulie, dată la care vor fi trase la sorți meciurile din turul III preliminar al Ligii Campionilor. În cazul unui asemenea scenariu, decizia TAS n-ar fi afectat cu nimic prezența celor două echipe în preliminariile Ligii Campionilor.

Cazul ar fi trebuit să se judece pe 5 iulie, dar Viitorul a depus o cerere să se întârzie, în speranța că va trece de 14 iulie. TAS a programat însă termenul pe 12 iulie. În acest caz, dacă FCSB va primi o decizie favorabilă, îi va lua locul Viitorului pe traseul campioanelor, la tragerea la sorți pentru turul 3 al Ligii Campionilor.

FCSB a contestat la TAS titlul luat de Viitorul, pe motiv că regulamentul nu este clar și nu precizează că se iau în considerare doar meciurile directe din play-off drept criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.