Fotbalul turc este în DOLIU: o echipă din prima ligă se retrage din campionat!

Fotbalul turc este în DOLIU: o echipă din prima ligă se retrage din campionat!
Publicat: 09/02/2023, 09:21
Actualizat: 09/02/2023, 12:34

Ahmet Yaman, preşedintele clubului Yeni Malatyaspor, a declarat că echipa se va retrage dn campionat, considerând că nu se poate juca fotbal în contextul tragediei de luni şi după amânarea meciurilor doar o săptămână de către autorităţile sportive.

“Nu este momentul pentru fotbal. Mii de oameni sunt sub dărâmături, familii sunt în doliu, aşteaptă veşti, îşi îngroapă morţii.

Şi noi o să jucăm fotbal… Nici nu se pune problema. În acest moment încă nu am luat o decizie clară, dar nu vom juca fotbal. După întrunirea Consiliului de Administraţie vom decide retragerea din campionat”, a declarat Ahmet Yaman pentru dha.com.tr.

În urma cutremurului devastator care a lovit luni Turcia, portarul echipei din Malatya, Ahmet Eyup Turkaslan, a murit.

Fotbalul turc este în doliu: o echipă din prima ligă se retrage din campionat!

În vârstă de doar 28 de ani, portarul turc a fost găsit mort, sub dărâmăturile orașului în care locuia. Totul a fost cauzat de cele două cutremure care au răvășit Turcia și Siria și care s-au soldat cu mii de decese și zeci de mii de răniți.

Marius Șumudică, actualul tehnician al celor de la Al Raed, a vorbit despre drama petrecută în Turcia și s-a arătat extrem de afectat.

„Era al doilea portar la mine, la Malatya. Soția trăiește, a fost aruncată afară după o explozie sau așa ceva, nu pățește nimic. El se trezește din pat, se duce pe hol să vadă ce se întâmplă și cade odată cu clădirea.

A fost găsit la 48 de ore sub dărâmături. Este o dramă, un șoc, se putea întâmpla asta când antrenam eu acolo”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.

Marius Şumudică a antrenat Yeni Malatyasor în perioada octombrie 2021 – februarie 2022.

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 18.000 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la alta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase