FRF, reacție după tragedia din Indonezia! „174 de persoane, printre care copii şi femei, au murit în urma incidentelor”

Publicat: 02/10/2022, 18:35

Federaţia Română de Fotbal a transmis un mesaj de condoleanţe după drama din Indonezia. La un meci de fotbal au murit peste 170 de oameni după ce fani au intrat pe teren.

Cel puţin 174 de persoane au murit într-un incident petrecut după ce poliţiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a îndepărta mulțimea. Evenimentul trist s-a petrecut sâmbătă seara pe stadionul Kanjuruhan din oraşul Malang.

Printre victime au fost femei și copii.

FRF, reacție după tragedia din Indonezia! „174 de persoane, printre care copii şi femei, au murit în urma incidentelor”

„Federaţia Română de Fotbal regretă incidentele care au avut loc în Indonezia la meciul dintre Arema şi Persebaya. La finalul partidei din Indonezia, conform ultimelor cifre comunicate, 174 de persoane, printre care copii şi femei, au murit în urma incidentelor.

FRF regretă cele petrecute şi condamnă incidentele care au condus la această tragedie. Fotbalul înseamnă competiţie, spectacol, recreere, emoţie şi pasiune, iar incidentele regretabile care au avut loc la partida menţionată nu au ce căuta pe un stadion de fotbal. Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm. Avem datoria de a ne asigura că astfel de incidente nu se vor repeta! Condoleanţe familiilor îndurerate!” se scrie pe siteul frf.ro.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat la rândul său: „Lumea fotbalului este în stare de şoc după tragicele incidente din Indonezia. E o zi neagră pentru toţi cei care iubesc fotbalul…Cele mai profunde condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor care şi-au pierdut viaţa. Împreună cu FIFA şi comunitatea fotbalului, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către victime şi răniţi, precum şi către poporul Republicii Indonezia, Confederaţia asiatică (AFC), federaţia şi liga indoneziană în aceste momente dificile”.

  • La meciurile din Spania se păstrează un minut de reculegere în La Liga.
  • Oficialii Serie A au transmis și ei condoleanţele victimelor, familiilor şi tuturor celor afectaţi de tragedia de la Malang.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase