174 de persoane au murit după ce fanii au invadat terenul la un meci de fotbal din Indonezia! VIDEO

Publicat: 02/10/2022, 12:05
Actualizat: 02/10/2022, 12:05

174 de persoane au murit în Indonezia, după ce mii de suporteri au intrat pe teren la un meci de fotbal. Drama s-a produs în orașul Malang și s-a soldat şi cu aproximativ 180 de răniţi.

Ultrașii lui Arema FC au invadat suprafața de joc a stadionului Kanjuruhan din Malang City, după ce echipa lor a pierdut, 2-3, cu Persebaya Surabaya.

Starea de tensiune s-a produs și pentru că Aremaa fost învinsă după mai bine de 20 de ani de marea rivală.

174 de persoane au murit după ce fanii au invadat terenul la un meci de fotbal! VIDEO

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a determina mulțimea să revină în tribune. Doi polițiști au fost uciși, iar multe dintre decese au surpvenit după ce persoanele respective au fost călcate în picioare.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a ordonat duminică „o evaluare completă a meciurilor de fotbal şi a procedurilor de securitate”. A cerut și suspendarea tuturor meciurilor până când nu vor fi îmbunătățite măsurile de securitate.

„Regret profund cele petrecute şi sper că această tragedie legată de fotbal va fi ultima” a mai spus Widodo. Presa locală a anunțat că una dintre victime avea doar cinci ani.

Stadionul avea 42.000 de locuri şi era plin. Aproximativ 3.000 de suporteri au invadat terenul după eșecul echipei locale.

  • Indonezia urmează să găzduiască anul viitor Cupa Mondială Under 20

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase