Hănescu, declarație surprinzătoare despre Novak Djokovic: „E cam arogant”. Ce spune despre Federer și Nadal

Hănescu, declarație surprinzătoare despre Novak Djokovic: „E cam arogant”. Ce spune despre Federer și Nadal
Hănescu, declarație surprinzătoare despre Novak Djokovic: „E cam arogant”. Ce spune despre Federer și Nadal. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02/03/2021, 10:58

Fostul tenismen român Victor Hănescu (39 de ani) s-a retras din tenisul profesionist în 2016, dar încă are multe povești despre vedetele din ATP.

Una dintre ele îl visează pe actualul lider mondial, sârbul Novak Djokovic, despre care Hănescu spune că ar fi arogant, informează Digi Sport.

Hănescu: Federer și Nadal sunt destul de prietenoși

În cadrul unui interviu mai amplu acordat Antena Sport, Hănescu a povestit despre Roger Federer și Rafael Nadal că aceștia au un comportament plăcut și a dat de înțeles că ar fi adevărate modele de urmat.

Totodată, fostul tenismen spune că jucătorii francezi sunt printre cei mai aroganți din circuit.

„Federer și Nadal mi s-au părut destul de prietenoși, sau cel puțin interesați: «Salut, bă, Hănescu, ești din România. Ce faci, cum ești?». Alții erau mai reticenți. Francezii nici nu se uitau la tine.

Nu toți, dar erau mai aroganți așa. Djokovic, și el destul de arogant în felul lui: «Hai, mă, cu eu sunt sus, tu ești aici». Nu te bagă în seamă. Dar Federer și Nadal sunt foarte politicoși, amabili”, a spus Hănescu.

Hănescu mai spune că s-a antrenat de mai multe ori cu elvețianul Roger Federer.

„M-am mai antrenat cu Federer, uneori, la turnee. Îl mai întrebam una-alta. Ei își pot alege partenerul de antrenament. De obicei întreabă: «Băi, Hănescu, vrei să te antrenezi cu mine, că tu servești tare?». Nu ai timp acolo să vorbești foarte multe. E o pauză de câteva minute, apoi el se duce cu echipa lui. Eu am simțit că ei au apreciat asta: «Ce echipă avem noi aici, ce forță, și joc cu băiatul care vine cu geamantanele și este singur»”, a spus Victor Hănescu.

După retragere, Hănescu și-a deschis academie de tenis

Cel mai bun loc ocupat de Hănescu în clasamentul ATP a fost 26. După retragerea din sportul profesionist, fostul component al echipei de Cupa Davis a României și-a deschis o academie de tenis în Capitală.

„De la 5 ani începem, e zona de minitenis. Avem și clase de minitenis. Iar de acolo mergem treptat spre performanță. Copii mai mici de 10, 12 ani. Cel mai mare este Cezar Crețu, 20 de ani, acum pe locul 800 ATP”, a spus Hănescu.