Juristul Florin Talpan, acuzații grave la adresa șefilor CSA Steaua București: „Parcă toți ar fi acoliții lui Becali”

Juristul Florin Talpan, acuzații grave la adresa șefilor CSA Steaua București: „Parcă toți ar fi acoliții lui Becali
Publicat: 30/12/2016, 15:41

După ce Curtea de Apel a dat câștig de cauză CSA Steaua, hotărând că echipa lui Gigi Becali e obligată să elimine numele „Steaua” din titulatură, iar Registrul Comerțului – să radieze această denumire, Florin Talpan spune că superiorii pe linie ierarhică îl amenință zilnic cu sancțiuni! „Parcă toți ar fi acoliții lui Becali”, afirmă Talpan în comunicat.

Ofițerul se consideră îndreptățit să fie numit șef al CSA Steaua, menționând că până acum nimeni din Armată n-a câștigat vreun proces contra lui Becali și că alții au fost avansați și răsplătiți pentru „roadele muncii mele”.

O altă afirmație excepțional de gravă este aceea că o notificare cu deciziile judecătorești pregătită de colonel pentru a fi trimisă la FIFA și UEFA e blocată de superiorii săi, care refuză să o semneze!

Florin Talpan avertizează însă că, dacă FC Steaua București, FRF și LPF nu vor pune în aplicare „decizia definitivă” a Curții de Apel, va recurge la executarea silită și le va atrage celor vinovați răspunderea penală.

Iată comunicatul remis de Florin Talpan:

Referitor la declarația din data de 23 decembrie 2016 a comandantului interimar, al CSA Steaua București, privind decizia Curtii de Apel București pronunțată la data de 21 decembrie 2016 cum că nu ar fi definitivă și irevocabilă țin să precizez urmatoarele:

Din păcate dl. Comandant interimar nu are pregătire juridică, dumnealui făcând afirmații eronate, care induc în eroare presa, opinia publică și suporterii care îmi cer lămuriri.

Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentințe „definitive și irevocabile” ci există doar sentințe definitive.

Hotărârea cu nr. 989 pronunțată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel București, este o hotărâre definitivă și executorie care trebuie și poate fi pusă în aplicare.

Sentințele definitive pot fi atacate cu o cale extraordinară de atac printre care și recursul, doar dacă sunt îndeplinite anumite condiții prevazute de Codul de Procedură Civilă. Recursul este o cale de atac ce nu suspendă executarea sentinței definitive și executorie pronunțate de către Curtea de Apel București.

De aceea, în cazul în care decizia Curtii de Apel București nu va fi respectată, eu ca și reprezentant convențional al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI, o voi pune în aplicare prin executare în mod silit.

Conform Hotărârii cu nr 989/21.12.2016 atât Oficiul Național al Registrului Comerțului cât si SC FCSB S.A. vor fi obligati „să radieze elementele „STEAUA BUCUREȘTI” din cuprinsul denumirii comerciale.” respectiv să nu le mai folosească, în caz contrar, ca si reprezentant convențional voi apela la rigorile si prevederile legii.

Dacă până în prezent, FRF și LPF, au dat dovadă de rea credință și nu au dorit să pună în aplicare decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu nr 3425/3.12.2014 și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu nr 1119/24.04.2015, acum în schimb vor fi obligate să pună în aplicare decizia Curtii de Apel București cu nr. 989/21.12.2016 deoarece nu mai există societatea cu numele SC Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A., ONRC fiind obligată la efectuarea radierii elementelor „Steaua București” din cuprinsul denumirii comerciale.

Mai mult decât atât, se vor face culpabili de nerespectarea unor Hotărâri judecătorești.

Nu cred că reprezentanții FRF și LPF sau reprezentanții ONRC doresc să li se atragă raspunderea penală.

Persoanele care dau informații false și eronate inducand în eroare opinia publică dar mai ales suporterii, creând confuzie printre aceștia, neavând nicio legătură cu activitatea juridică din dosarele în cauză, din contră, punându-mi în permanență piedici doar ca să apara în atenția presei, ar trebui să se abțină în a mai da declarații.

Tin sa precizez că notificările către UEFA privind măsurile legale ce trebuiau a fi dispuse împotriva S.C. FCSB S.A., notificări formulate de către mine de mai bine de două luni de zile, nu sunt semnate nici la ora actuală de către cei abilitați, aceștia refuzând acest lucru sistematic si inexplicabil.

Oamenii de bună credință, mari sportivi si suporteri m-au felicitat pentru ultima mare realizare obținută la Curtea de Apel București în data de 21.12.2016 și pe această cale le multumesc căci au fost alături de mine, în schimb nimeni din conducerea Clubului și a Ministerului Apărării Naționale nu a făcut-o, din contră în fiecare zi sunt amenințat cu sancționarea, de parcă toți ar fi acoliții lui Becali.

Recursul este o cale extraordinară de atac conform capitolului III din Noul Cod de Procedură Civilă respectiv art. 483 și urmatoarele.

Conform Noului Cod de Procedură Civilă nu mai există sentințe definitive și irevocabile ci doar sentințe definitive, iar adevarații juriști stiu acest lucru.

Faptul că unele persoane neavizate și necunoscătoare ale Noului Cod de Procedură Civilă fac afirmații eronate pentru a induce în eroare opinia publică cum că S.C. FCSB S.A. ar avea șanse la formularea și judecarea recursului, mi se pare cel puțin hilar, deoarece motivele de casare prevăzute la art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă nu sunt întrunite pentru atacarea hotărârii cu nr. 989/21.12.2016 cu recurs.

Eventualul recurs al S.C. FCSB S.A. va fi respins ca inadmisibil, deoarece eventualul motiv de recurs nu s-ar încadra în nici unul dintre motivele prevăzute de art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă. Astfel, S.C. FCSB S.A. nu ar avea motive legale de a formula un recurs plauzibil deoarece Instanta de judecată a fost legal constituită, aceeași judecători care au participat la judecarea probelor au pronunțat și Hotărârea, Instanța a dat atât cât s-a cerut, Hotărârea a fost pronunțată cu respectarea competenței generale, materiale și teritoriale, Instanța nu si-a depasit atributiile puterii judecătoresti, Hotărârea dată nu cuprinde motive contradictorii si nici straine de natura cauzei si nu în ultimul rând nu s-a încalcat autoritatea de lucru judecat.

Pentru informatii reale, juridice și concludente, Comandantul interimar al CSA Steaua București ar fi trebuit si ar trebui ca pe viitor să se abțină în a face declarații publice privind dosarele existente, doar pentru a ieși în atenția presei.

Ar trebui să lase reprezentantul convențional al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua Bucuresti” sa dea răspunsuri juridice privind starea si evoluția dosarelor, precum și interpretarea acestora, deoarece doar acesta este abilitat să poată răspunde cunoscând foarte bine situatia dosarelor, în urma muncii asidue de mai bine de 14 ani în legătura cu aceste dosare.

Niciodată până la Talpan Florin Costel nu s-a auzit în presă de vreun dosar câstigat de CSA Steaua Bucuresti împotriva celor de la S.C. FCSB S.A..

Prin aceste comunicate de presă în spațiul public, ale diverselor persoane care nu au depus nici cel mai mic efort la soluționarea cauzelor litigioase ale Clubului CSA Steaua Bucuresti, ci din contră mi-au îngrădit activitatea neluând măsurile pe care eu le-am propus pentru apărarea intereselor Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, s-a dorit si se doreste musamalizarea activitătii si rezultatelor mele remarcabile si însusirea de către alții a roadelor muncii mele.

Nu înteleg cum toate persoanele care mi-au pus piedici în activitate si mi-au îngrădit activitatea au fost avansate în grad si functii, iar eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut si am readus gloria numelui Steaua Bucuresti, sunt constrâns, amenintat, hărtuit, încercându-se a se lua împotriva mea măsuri coercitive nelegale, în loc să fiu felicitat, avansat și numit în funcția pe care o merit la CSA Steaua Bucuresti.

Ca ofiter de justitie care respect litera legii mai presus de orice, care îmi îndeplinesc cu profesionalism atributiile de serviciu, sunt jignit inclusiv în mass-media, sunt hărtuit în mod constant, amenintat cu bătaia si chiar cu moartea. Am tinut să fac aceste precizări pentru că nu este normal ca un ofiter care îsi îndeplineste obligatiile servind institutiile statului să nu aibe nici o protectie si să nu beneficieze de roadele muncii sale, în schimb diverse persoane atribuindu-si toate rezultatele mele remarcabile beneficiind direct de pe urma acestora.

Referitor la declaratiile unor sportivi ca domnul Dică, Domnul Neaga, Domnul Chipciu, pe care îi apreciez la adevarata lor valoare, le aduc la cunostintă faptul regretabil că din păcate ei si-au desfăsurat activitatea sportivă la o societate comercială cu numele de SC FCSB SA care nu are nicio legătură cu adevarata Steaua Bucuresti, societate comercială care nu a deținut niciodată palmaresul Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” si care si-a însusit în mod fraudulos dreptul de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Fiind induși în eroare atât cei de mai sus cât și mulți alții ar fi trebuit să se „trezească” măcar în anul 2014 după pronunțarea hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Atunci doar suporterii, dar mai ales cele două peluze – în fond adevărata galerie stelistă – , au realizat că timp de 11 ani au fost indusi în eroare, iar de atunci și până astăzi ei n-au mai fost prezenți pe stadioane la meciurile Fcsb – ului.

În legatură cu afirmatiile domnului Ilie Năstăse, apărute în presă zilele acestea, tin să precizez faptul că sunt afirmatii denigratoare la adresa Statului Român, la adresa Armatei Române, a cărei uniformă o poartă si azi la parade, la adresa mea si a celor care muncesc si îsi dau silinta pentru a reinvia fotbalul militar, lezând pe toti sportivii care și-au desfăsurat și-și desfasoară activitatea în cadrul Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, lezând onoarea tuturor acelora care au adus si aduc glorie acestui club totalitar romanesc de stat.

Nu înteleg si nici nu as putea întelege cum un sportiv ca Ilie Nastase care si-a desfasurat activitatea sportivă în cadrul clubului nostru poate să aibă astfel de afirmatii în spatiul public.

Chiar dacă este general si un fost un mare sportiv, opiniile dumnealui si indicatiile către Ministerul Apărării Naționale privind viitorul Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” nu trebuiesc luate în consideratie, fiind opinii total subiective si nicidecum obiective, având în vedere strânsa legatură de prietenie și colaborare cu Becali si cu S.C. FCSB S.A..

Mai mult decât atât, Ilie Năstase a fost numit o perioadă chiar administratorul S.C. FCSB S.A., entitate cu care CSA Steaua Bucuresti este în litigiu de ani de zile.

Vreau să asigur pe adevaratii suporteri stelisti că în ceea ce mă priveste voi continua lupta pe toate căile legale ca fotbalul stelist să revina acolo unde ii este locul.

Toate masinatiunile si ilegalitătile S.C. FCSB S.A. acum încep sa iasa la iveală.

Cu siguranta aceste nereguli ar putea face obiectul altor dosare, dar mie nu îmi este teamă deoarece am alături de mine Sportivii Șteliști foști si actuali, suporterii care mă sustin si legea.

În concluzie, Hotărarea cu nr. 989 pronunțată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel Bucuresti, este o hotărâre definitivă și executorie care trebuie sa fie pusă în aplicare.

Este o sentinta definitivă și executorie domnilor de la FCSB, FRF, LPF și ONRC.

Acest lucru însă trebuie să-l înteleagă si mass-media care până acum, constient sau nu, sau în in mod voit, a făcut jocul unor oameni certati cu legea, încurajând nerespectarea uror hotărâri judecătorești considerându-se mai presus de lege și mai presus de instanțele judecătorești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase