Mare surpriză la Cupa Mondială: Spania, eliminată de Maroc în optimile de finală!

Publicat: 06 12. 2022, 20:16

Marocul, antrenat de Walid Regragui, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

A învins echipa Spaniei cu 3-0 la loviturile de departajare, marţi seara, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din optimi încheiat cu 0-0 după prelungiri.

Partida s-a terminat cu scor alb, iar calificarea s-a jucat la penalty-uri.

De la punctul cu var, „Furia Roja” a ratat toate cele trei lovituri de departajare, iar reușita lui Hakimi i-a eliminat pe iberici din competiție!

Mare surpriză la Cupa Mondială: Spania, eliminată de Maroc în optimile de finală!

Spania s-a calificat de pe locul doi din Grupa E după ce Germania, eliminată, a înregistrat un rezultat de 4-2 cu Costa Rica, iar ibericii au fost învinşi de Japonia, 1-2.

Elevii selecționerului Luis Enrique au reușit victoria turneului final în meciul cu Costa Rica, 7-0, şi au mai remizat cu Germania, 1-1. Spania e la a 12-a participare consecutivă la Cupa Mondială. De asemenea, e naționala care a câștigat CM în 2010.

Gavi, la 18 ani şi 123 de zile, a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează într-un meci din faza eliminatorie a Cupei Mondiale de la Pele, în finala CM 1958 (17 ani şi 249 de zile).

Africanii au trecut de grupe la Cupa Mondială doar pentru a doua oară, prima oară fiind în 1986.

Marocul rămâne neînvinsă cu antrenorul Walid Regragui pe banca tehnică, tehnicianul fiind instalat în septembrie. Echipa a primit un singur gol de atunci, în ultimul meci din grupă, cu Canada (2-1).

În sferturile de finală, Marocul va juca împotriva învingătoarei dintre Portugalia şi Elveţia (marţi, Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00), meciul fiind programat pe 10 decembrie.

Care au fost distribuțiile tactice?

  • MAROC: Bounou – Hakimi, Aguerd (El Yamiq 84), Saiss, Mazraoui (Attiat-Allah 82) – Amrabat – Ounahi (Benoun 120), Amallah (Cheddira 82) – Ziyech, En Nesyri (Sabiri 82), Boufal (Ezzalzouli 69). Selecționer: Walid Regragui
  • SPANIA: Unai Simon – M. Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde 98) – Busquets – Gavi (Soler 63), Pedri – Ferran Torres (N. Williams 75, Sarabia 118) , Marco Asensio (Alvaro Morata 63), Dani Olmo (Ansu Fati 98). Selecționer: Luis Enrique