Maroc scrie istorie la Cupa Mondială din Qatar 2022! Este prima echipă africană care atinge semifinalele

Publicat: 10 12. 2022, 19:25

Marocul a învins sâmbătă naţionala Portugaliei, scor 1-0, şi a devenit prima echipă africană din istorie calificată în semifinalele Cupei Mondiale la fotbal.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Youssef En Nesyri, în minutul 42, când a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Attiat-Allah.

Cristiano Ronaldo a început meciul ca rezervă şi a fost introdus în teren în minutul 51. Maroc este neînvinsă cu Walid Regragui pe banca tehnică.

Ulterior, după ce marocanii au deschis scorul prin En Nesyri, Cristiano Ronaldo a fost surprins pe transmisia TV având o reacție cât se poate de sugestivă: superstarul lusitan era cuprins de durere.

Maroc scrie istorie la Cupa Mondială din Qatar 2022! Este prima echipă africană care atinge semifinalele

Naţionala marocană scrie istorie la Cupa Mondială, calificându-se în semifinale, unde va întâlni învingătoarea din ultimul sfert de finală, Anglia – Franţa.

Echipa națională a Marocului a terminat pe primul loc în Grupa F de la Campionatul Mondial din Qatar, cu 7 puncte, la două în fața Croației, la patru distanță de Belgia și la 7 în fața Canadei. De partea cealaltă, Portugalia a câștigat Grupa H, cu șase puncte, în fața Coreei de Sud, Uruguayului și a Ghanei.

În optimile de finală ale competiției, magrebienii au produs surpriza după ce au eliminat-o pe Spania, scor 1-0, în timp ce Portugalia a trecut fără emoții de Elveția, scor 6-1.

Care a fost distribuția tactică?

  • Maroc: Bounou – Hakimi, El Yamiq, Saiss (Dari 57), Attiat-Allah – Ounahi, Amrabat, Amallah (Cheddira 65) – Ziyech (Aboukhlal 82), En Nesyri (Benoun 65), Boufal (Jabrane 82). Selecționer: Walid Regragui
  • Portugalia: Diogo Costa – Dalot (Horta 79), Pepe, Ruben Dias, Rapahel Guerreiro (Joao Cancelo 51) – Bernardo Silva, Ruben Neves (Cristiano Ronaldo 51), Otavio (Vitinha 69) – Bruno Fernandes, G. Ramos (Rafael Leao 69), Joao Felix. Selecționer: Fernando Santos

Care e programul de acum înainte?

13 decembrie, ora 21 – semifinala Argentina – Croația
14 decembrie, ora 21 – semifinala Anglia/Franța – Maroc.
17 decembrie, ora 17 – Finala pentru locul 3
18 decembrie, ora 17 – Finala

Foto: Twitter / ESPN