„Nu va mai juca fotbal!” Verdict dur pentru Eriksen, după ce a suferit un infarct pe teren

„Nu va mai juca fotbal!” Verdict dur pentru Eriksen, după ce a suferit un infarct pe teren
Jucătorul Christian Eriksen/ Foto: Profimedia
Publicat: 06/07/2021, 12:36
Actualizat: 06/07/2021, 12:39

Turneul EURO 2020 ar putea marca și finalul carierei jucătorului danez Christian Eriksen, salvat din ghearele morții, după ce a făcut infarct pe teren.

Pentru Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, EURO 2020 a durat 43 de minute.

Pentru naționala Danemarcei, competiția continuă, ea jucând miercuri, de la ora 22.00, pe Pro Tv, semifinala cu Anglia, scrie adevărul.ro.

Evoluția danezilor a fost influențată de incidentul cu Eriksen, fotbalistul devenind un factor de motivare pentru aceștia.

Eriksen nu va mai juca fotbal?

Din nefericire, tot mai multe voci susțin că Eriksen nu va mai putea să joace fotbal de performanță, după infarctul de pe teren, care era să-i curme viața.

Fostul internațional român Costel Gâlcă a explicat că Eriksen nu va mai putea reveni pe teren și a dat exemplul fotbalistului Vejle Boldklub (Danemarca), unde a antrenat până de curând.

„În opinia mea, cred că nu o să poată să mai joace fotbal, pentru că am avut un jucător şi noi, l-am luat din Spania şi a avut aceeaşi problemă. După aceea, n-a mai putut să mai joace fotbal, pentru că e foarte, foarte periculos.

Aparatul (n.r. – defibrilatorul cardiovascular) de fiecare dată îţi spune, că am experienţă cu jucătorul meu, îţi spune când pulsaţiile se duc prea în sus şi te opreşti. El tot timpul se oprea şi îi spuneam . Avea un ceas la mână şi îl anunţa.

Normal că trebuia să umbli cu grijă, mai cu tact să-i vorbim, dar, până la urmă, s-a întâmplat şi la noi la un meci. A căzut şi de atunci nici n-a mai intrat în lotul echipei şi nici nu s-a mai antrenat cu lotul echipei, pentru că riscul era prea mare. Normal că ne-am speriat toţi, dar noi ştiam că are o problemă.”, a declarat Gâlcă la Telekom Sport.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult