Prima reacție oficială după ce 10 sportivi români au fost prinși dopați: „Suntem șocați”

Publicat: 28 05. 2016, 09:24

Membrii Comitetului Olimpic și Sportiv Român se declară șocați de informația privind depistarea pozitivă a sportivilor români din lotul de kaiac-canoe. În comunicatul oficial, aceștia susțin că vor fi solicitate inveștigații suplimentare la lotul olimpic pentru că „nu este posibil ca toți sportivii care sunt calificați să pice testul anti-doping”. 

Sportivii vor fi supuși unul al doilea test. În cazul în care și acesta va ieși pozitiv, COSR va demara investigații la federație și la toate cluburile pentru a descoperi cum au intrat sportivii în posesia substanțelor interzise. 

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit o informare oficială din partea Agenției Naționale Anti-Doping că sportivii Leonid Carp, Ștefan Strat, Petruș Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Lazăr Dumitrescu, Constantin Mironescu și Elena Meroniac, toți componenți ai lotului de kaiac-canoe și calificați la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistați pozitiv cu Meldonium.

Această informare vine la câteva zile după ce Leonid Carp și Ștefan Strat și-au asigurat prezența la Rio, în probele de canoe simplu și canoe dublu pe distanța de 1000m, în ultima Regată olimpică de calificare, de la Duisburg. În aceeași informare apare menționată și Daniela Stanciu, calificată la proba de săritură în înălțime.

>, a declarat Ioan Dobrescu, Secretarul General al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În urmă cu o săptămână, doi componenți ai lotului de kaiac-canoe, multiplul campion mondial Liviu Lazăr Dumitrescu de la canoe dublu, dar și kaiacistul Ionuț Mitrea, au fost depistați pozitiv cu hormoni de creștere, respectiv meldonium.”