România, 18 medalii la Campionatul European de box!

Publicat: 01/08/2023, 11:20

La finalul unei competiții care a durat zece zile, juniorii din lotul național au cucerit două medalii de aur și 6 de bronz, iar junioarele 3 de argint și 7 de bronz. Juniorii și junioarele de la box au încheiat cu brio Campionatul European de la Ploiești.

După zece zile de concurs, tinerii au adus 18 medalii pentru România. „Un campionat muncit din greu, dar suntem bucuroși pentru că rezultatele clar ne-au dat peste cap toate pronosticurile. Altă dată eram bucuroși să luăm una doua medalii, când ne-am trezit că suntem în 18 semifinale deja lucrurile erau mult prea greu de gestionat, dar acesta a fost meritul copiilor”, a spus Vasile Cîtea, președinte al Federației Române de Box.

Ploieșteanul Fabian Stroe antrenat de Titi „Prosop” și George Perțea a adus prima medalie de aur pentru România. Toată sala din Ploiești i-a fost alături puștiului de 15 ani. „În sală, i-am avut pe prietenii mei, familia, antrenorii, dar cel mai mult m-am încurajat singur. Finala a fost cu multe emoții, multă presiune, dar am reușit să o câștig”, a declarat Fabian Stroe, campion european la box, la 52 de kilograme, la Campionatul European de juniori de la Ploiești.

România, 18 medalii la Campionatul European de box

Fabian are și un idol în box, pe Floyd Mayweather. Tânărul sportiv și-a creionat deja viitorul profesional: „Vreau să ajung cât mai departe, vreau să debutez la profesioniști și să dețin cât mai multe centuri, de preferat pe toate cele patru” .

Titi „Prosop”, cel care l-a descoperit pe Fabian la 9 ani și jumătate, spune că sportivul său l-a făcut cel mai fericit antrenor: „Pentru mine, medalia câștigată de Fabian este cea mai importantă. după cele ale lui Doroftei. Fabian l-a mâncat pe pâine pe armean, sunt foarte fericit”.

George Perțea, antrenorul care îl pregătește pe Fabian la Centrul Național Olimpic de la Brăila a răgușit de cât a strigat în timpul meciurilor sportivilor săi: „Am țipat foarte mult, dar sunt mare și pot să o fac, aceasta este viața de antrenor. Sunt foarte bucuros și sper ca în viitor, de la fiecare competiție internațională să venim cu aurul”.

Fetele au plâns pentru argintul european

La fete, argintul european a adus multe lacrimi. „Am plâns foarte mult, chiar am vrut să iau locul întâi, sunt dezamăgită. Am muncit mult pentru acest campionat european. După acest european urmează mondialele unde sper să iau medalia de aur”, a spus Rebeca Micaela Muller, vicecampioană europeană la box, la 50 de kilograme, la Campionatul European de juniori de la Ploiești.

Rocio, colega Rebecăi de la 54 de kilograme recunoaște că i-a fost greu să facă față presiunii. „Se putea mai mult, dar în finală nu m-am simțit bine, am avut emoții, a fost și presiunea publicului”, a anunțat și Rocio Trigos Bucur, vicecampioană europeană la box, la 54 de kilograme, la Campionatul European de juniori de la Ploiești.

Rocio are tată spaniol și s-a apucat de box în urmă cu trei ani: „De mică mi-au plăcut sporturile de contact. De de la 5 ani până la 11 ani am practicat karate, iar după m-am apucat de box”.

România a participat la europeanul de juniori cu 29 de sportivi

Pentru a doua oară în 5 ani, după ediția din 2019 de la Galați, România a găzduit un alt campionat european de juniori. De această dată, la Ploiești. Evenimentul a avut loc între 21-30 iulie, iar la el au participat 397 de sportivi din 32 de țări.

Delegația României a fost prezentă la Ploiești cu 29 de sportivi, 13 fete și 13 băieți, plus 3 rezerve la băieți. Aceasta a fost componența loturilor României:

Feminin: Silvia Mihaela Melzer (cat. 46 kg), Federica Ceravolo (cat. 48 kg), Rebecca Muller (cat. 50 kg), Natalia Semeniciuc (cat. 52 kg), Roccio Trigos-Bucur (cat. 54 kg), Mirela Cojocaru (cat. 57 kg), Carla Ionela Grancea (cat. 60 kg), Amalia Ţugui (cat. 63 kg), Eliza Şopterean (cat. 66 kg), Emanuela Smărăndache (cat. 70 kg), Emilia Tatu (cat. 75 kg), Maria Bodeştean (cat. 80 kg), Denisa Manu (cat. +80 kg). Adrian Lăcătuş – antrenor principal, Luminiţa Turcin – antrenor secund, Constantin Gălbenuşe – antrenor secund.

Masculin: Bencze Laszlo Szocs (cat. 46 kg), Nicolas Boncu (cat. 48 kg), Edwyn Petrea (cat. 50 kg), Fabian Stroe (cat. 52 kg), Renato Nica (cat. 54 kg), Mario Iofciu (cat. 57 kg; rezervă: Marian Petrache), Daniel Grigorie (cat. 60 kg), Alexandru Magdalin (cat. 63 kg), Alexandru Suvache (cat. 66 kg), Nelu Radu Simion (cat. 70 kg; rezervă: Elisei Otvos), Mario Teodosescu (cat. 75 kg), Matei Nastasiuc (cat. 80 kg; rezervă: Adrian Czakany), Leon Majer (cat. +80 kg). Radu Zarif – antrenor principal, Valentin Anghel, Daniel Anghel, Relu Auraş, Marian Piţa, Dorel Simion, George Perţea – antrenori secunzi.

Ei sunt sportivii și sportivele care au adus medalii pentru România

La Campionatul European de juniori de la Ploiești, băieții au adus două medalii de aur pentru România, prin Fabian Stroe, la 52 de kilograme și Matei Nastasiuc la 80 de kilograme și 6 de bronz prin Nicholas Bonciu, la 48 de kilograme, Renato Nica la 54 de kilograme, Mario Ciprian Iofciu, la 57 de kilograme, Daniel Adrian Grigorie, la 60 de kilograme, Alexandru Ovidiu Suvache la 66 de kilograme și Leon Andrei Majer la +80 de kilograme. Fetele au câștigat 10 medalii, dintre care 3 de argint prin Rebeca Michaela Muller la 50 de kilograme, Rocio Bucur Trigos la 54 de kilograme și Denisa Elena Manu la +80 de kilograme și 7 de bronz prin Silvia Mihaela Meltzer la 46 de kilograme, Mirela Elisa Cojocaru la 57 de kilograme, Amalia Țugui la 63 de kilograme, Eliza Denisa Șopterean la 66 de kilograme, Angela Emilia Tatu la 75 de kilograme și Maria Ioana Bodeștean la 80 de kilograme.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
S-a vândut o VECHE UZINĂ din România. A fost fondată în urmă cu peste 80...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Impresionanta colecție de arme de vânătoare pe care a deținut-o Nicolae Ceaușescu