S-au semnat actele pentru două stadioane moderne în România. Ce capacitate vor avea noile arene

Publicat: 16 05. 2015, 19:10

Contractele pentru noile stadioane au fost semnate astăzi între operatorii economici desemnați și Compania Națională de Investiții, la eveniment fiind prezenți premierul Ponta și ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea. 

Pentru stadionul de la Târgu Jiu serviciile de reabilitare și extindere a stadionului municipal „Tudor Vladimirescu” vor dura 18 luni, iar actualul stadion cu 9.200 de locuri va fi îmbunătățit, viitoare arenă urmând să aibă o capacitate de 12.4000 de locuri pentru spectatori, în tribune acoperite. 

„Noul complex va asigura facilitățile pentru a găzdui meciuri din campionatele europene, la cerințele UEFA pentru categoria 4 de clasificare a stadioanelor. Stadionul Municipal se va reconforma: tribunele existente vor fi demolate, iar în locul lor vor fi construite noi corpuri. Terenul de fotbal existent, cu dimensiuni regulamentare între tușe de 105×68 metri, va fi păstrat, fiind înierbat și în bună stare, iar pista de atletism cu suprafața sintetică va fi extinsă la 6 culoare, pentru competiții outdoor”, se arată în comunicatul MDRAP.

 Pentru sportivi vor fi asigurate 38 de camere, 2 apartamente și o sala de mese cu vedere spre tribune. 

A doua mare investiție este construirea stadionului din Craiova după demolarea actualului stadion „Ion Oblemenco”. Noul complex sportiv va avea conceput un stadion care va putea găzdui competiții europene și internaționale de fotbal, dar și pentru rugby, oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Totodată, pe el se vor putea organiza concercte, târguri, expoziții sau evenimente culturale sau sociale. 

„Stadionul, cu un regim de înălțime P+4E, va avea 30.854 locuri pentru spectatori, o suprafață a terenului de 76.971 mp și o suprafață construită la sol de 21.720,7 mp. Ca amenajări exterioare, proiectul prevede platforme de acces pietonal și zone verzi, cai de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, 1200 de locuri de parcare în interiorul complexului și 2.000 de locuri pe o rază de 2km”, susține Ministerul Dezvoltării.