SCANDAL româno – maghiar și la hochei pe gheață! Au anunțat că sunt bolnavi și nu pot juca în România, dar au evoluat în Ungaria!

Publicat: 01/02/2023, 16:00
Actualizat: 03/02/2023, 19:04

Federația Română de Hochei pe Gheață îi atacă pe cei de la Sport Club Miercurea Ciuc. Jucătorii s-au „dat” bolnavi pentru meciurile din campionatul intern, dar sunt apți pentru partidele din Erste Liga.

În Erste Liga joacă echipe din Ungaria și România, competiția fiind fondată în 2008 și având în perioada 2012 – 2015 și cluburi din Slovacia.

Sport Club Miercurea Ciuc trebuia să joace în Campionatul Național de Seniori, dar cu o zi înaintea partidei cei de aici au anunțat că nu pot evolua din cauza unor accidentări și viroze.

Scandal româno – maghiar și la hochei pe gheață

Duminică, 29 ianuarie, la 48 de ore de la anunț, SC Miercurea Ciuc a jucat, cu tot lotul valid, în Erste Liga, împotriva celor de la FEHA19.

„Federația Română de Hochei pe Gheață se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect și considerație a unei echipe de club față de competițiile naționale în care aceasta este înscrisă, ca și față de celelalte echipe participante.

Echipa Sport Club Miercurea Ciuc evită meciurile din campionatul intern (deși este finanțată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga – competiție de hochei pe gheață în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria și 3 formațiuni sportive din România.

Astfel, în actualul sezon al Campionatului Național al României de seniori, pe data de 28 ianuarie 2023 era planificată disputarea unui meci între CSM Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc.

Cu o zi înaintea disputării partidei, SC Miercurea Ciuc a anunțat însă că nu se va mai prezenta la meciul de sâmbătă din cauza accidentărilor și a îmbolnăvirii unui număr de jucători.

Însă duminică, 29 ianuarie, la 48 de ore de la anunț, SC Miercurea Ciuc a jucat, în formație completă, în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19.

Conform regulamentului Campionatului Național de Seniori referitor la condițiile de reprogramare a unei partide oficiale, schimbarea datei, a orei și/sau a locului de desfășurare a acesteia poate fi realizată cu acordul Federației, în baza unei cereri bine motivate și însoțite de asemenea de acordul echipei partenere de joc, adresate Comisiei Centrale de Competiții cu cel puțin trei zile înainte de programarea inițială. Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine pierderea jocului/forfait cu un scor de 5-0.

Federația Română de Hochei pe Gheață a primit extrem de târziu, cu doar 24 de ore înaintea meciului programat la Brașov, solicitarea SC Miercurea Ciuc care invoca imposibilitatea participării din cauza unor „accidentări și viroze”.

Ceea ce a mirat însă a fost participarea miraculoasă a aceleiași echipe în Erste Liga la mai puțin de 24 de ore distanță de meciul din România la care nu s-a putut prezenta din motive medicale.

Menționăm că și CSM Corona Brașov este înscrisă în Liga Erste și, deși pe 27 ianuarie a disputat un meci în această ligă împotriva FEHA19, pe 28 ianuarie s-au prezentat la meciul programat în cadrul Campionatului Național al României.

Federația Română de Hochei pe Gheață se declară dezamăgită și consternată de conduita afișată de Sport Club Miercurea Ciuc, sperând că această atitudine este doar o alegere nefericită de moment și nu regula după care își prioritizează propria activitate și propriile obiective”, se arată în comunicatul FRGH.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...