SCANDAL româno – maghiar și la hochei pe gheață! Au anunțat că sunt bolnavi și nu pot juca în România, dar au evoluat în Ungaria!

Publicat: 01/02/2023, 16:00
Actualizat: 03/02/2023, 19:04

Federația Română de Hochei pe Gheață îi atacă pe cei de la Sport Club Miercurea Ciuc. Jucătorii s-au „dat” bolnavi pentru meciurile din campionatul intern, dar sunt apți pentru partidele din Erste Liga.

În Erste Liga joacă echipe din Ungaria și România, competiția fiind fondată în 2008 și având în perioada 2012 – 2015 și cluburi din Slovacia.

Sport Club Miercurea Ciuc trebuia să joace în Campionatul Național de Seniori, dar cu o zi înaintea partidei cei de aici au anunțat că nu pot evolua din cauza unor accidentări și viroze.

Scandal româno – maghiar și la hochei pe gheață

Duminică, 29 ianuarie, la 48 de ore de la anunț, SC Miercurea Ciuc a jucat, cu tot lotul valid, în Erste Liga, împotriva celor de la FEHA19.

„Federația Română de Hochei pe Gheață se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect și considerație a unei echipe de club față de competițiile naționale în care aceasta este înscrisă, ca și față de celelalte echipe participante.

Echipa Sport Club Miercurea Ciuc evită meciurile din campionatul intern (deși este finanțată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga – competiție de hochei pe gheață în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria și 3 formațiuni sportive din România.

Astfel, în actualul sezon al Campionatului Național al României de seniori, pe data de 28 ianuarie 2023 era planificată disputarea unui meci între CSM Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc.

Cu o zi înaintea disputării partidei, SC Miercurea Ciuc a anunțat însă că nu se va mai prezenta la meciul de sâmbătă din cauza accidentărilor și a îmbolnăvirii unui număr de jucători.

Însă duminică, 29 ianuarie, la 48 de ore de la anunț, SC Miercurea Ciuc a jucat, în formație completă, în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19.

Conform regulamentului Campionatului Național de Seniori referitor la condițiile de reprogramare a unei partide oficiale, schimbarea datei, a orei și/sau a locului de desfășurare a acesteia poate fi realizată cu acordul Federației, în baza unei cereri bine motivate și însoțite de asemenea de acordul echipei partenere de joc, adresate Comisiei Centrale de Competiții cu cel puțin trei zile înainte de programarea inițială. Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine pierderea jocului/forfait cu un scor de 5-0.

Federația Română de Hochei pe Gheață a primit extrem de târziu, cu doar 24 de ore înaintea meciului programat la Brașov, solicitarea SC Miercurea Ciuc care invoca imposibilitatea participării din cauza unor „accidentări și viroze”.

Ceea ce a mirat însă a fost participarea miraculoasă a aceleiași echipe în Erste Liga la mai puțin de 24 de ore distanță de meciul din România la care nu s-a putut prezenta din motive medicale.

Menționăm că și CSM Corona Brașov este înscrisă în Liga Erste și, deși pe 27 ianuarie a disputat un meci în această ligă împotriva FEHA19, pe 28 ianuarie s-au prezentat la meciul programat în cadrul Campionatului Național al României.

Federația Română de Hochei pe Gheață se declară dezamăgită și consternată de conduita afișată de Sport Club Miercurea Ciuc, sperând că această atitudine este doar o alegere nefericită de moment și nu regula după care își prioritizează propria activitate și propriile obiective”, se arată în comunicatul FRGH.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase