Sindicatul Național de Sport și Tineret a intrat ÎN GREVĂ: Membrii noștri au așteptat suficient după PROMISIUNILE MINCINOASE ale reprezentanților MTS

Sindicatul Național de Sport și Tineret a intrat ÎN GREVĂ: Membrii noștri au așteptat suficient după PROMISIUNILE MINCINOASE ale reprezentanților MTS
Publicat: 28/07/2018, 05:48
Actualizat: 25/03/2019, 22:05

SNST (Sindicatul Național Sport și Tineret) este nemulțumit de salariile pe care le primește și a deschis astăzi o serie de proteste. Reprezentanții SNST vor, prin această acțiune, să forțeze Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Muncii să modifice, printre altele, sistemul salarizării, modul de acordare a sporurilor și egalizarea salariilor din federațiile sportive naționale.

„Sindicatul Național Sport și Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariați din Sport și Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcție, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noștri au așteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentanților MTS și MMJS.

În cazul în care condițiile nu vor fi acceptate, sindicaliștii vor organiza un miting de protest pe 2 august, iar pe 8 august amenință că vor intra în grevă generală.

„Protestul de pe 2 august va fi urmat de un marș spre Camera Deputaților și Guvern – o parte dintre protestatarii vor pleca spre Parlament, iar alții vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările. În acest interval, salariații din teritoriu vor protesta în fața propriilor instituții”, anunță sindicaliștii.

De asemenea, reprezentanții sindicatului mai anunță faptul că miercuri, 8 august, vor fi în grevă generală. „Se va înceta total activitatea în Sport și Tineret până la soluționarea revendicărilor.”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase