UEFA a decis sancțiunea împotriva Angliei după incidentele din meciul cu Danemarca. Ce a decis forul continental

UEFA a decis sancțiunea împotriva Angliei după incidentele din meciul cu Danemarca. Ce a decis forul continental
Portarul Danemarcei, Kasper Schmeihel
Publicat: 10/07/2021, 15:51

Federația Engleză de Fotbal a primit o amendă în valoare de 30.000 de euro din partea UEFA ca urmare a incidentelor provocate de suporterii săi în timpul partidei cu Danemarca din semifinalele EURO 2020.

Decizia a fost luată în urma incidentelor provocate de suporteri în meciul încheiat 2-1 în favoarea Angliei, partidă care a fost disputată pe stadionul Wembley din Londra, informează site-ul agenției Agerpres, care citează EFEE.

Prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul său oficial, UEFA informează că membrii Comisiei de Etică și disciplină au decis să amendeze Federația Engleză după ce fanii au utilizat artificii în timpul meciului, dar și pentru „tulburări” în timpul intonării imnurilor naționale ale celor două țări.

Decizia a fost luată și în contextul în care fanii englezi au folosit un laser pentru a-l „orbi” pe portarul danez Kasper Schmeichel.

Anglia, care a cucerit un singur trofeul major în istoria sa, Cupa Mondială în 1966, va înfrunta selecţionata Italiei în finala EURO 2020, programată duminică seara, tot pe stadionul Wembley.

Și Ungaria a fost sancționată de UEFA

UEFA a decis vineri să sancționeze Ungaria pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor naționalei de fotbal a acestei țări în timpul meciurilor din cadrul EURO 2020 disputate la Budapesta.

Astfel, selecționata Ungariei va disputa următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porțile închise, a decis forul fotbalistic european, după cum informează site-ul agenției Agerpres, care citează Reuters.

Decizia UEFA vine în urma unor incidente considerate ca având caracter discriminatoriu, petrecute în timpul partidelor Ungariei din faza grupelor Campionatului European, împotriva echipelor Portugaliei, Franței și Germaniei.

UEFA a decis să pedepsească Federația Ungară de Fotbal cu disputarea următoarelor trei meciuri din competițiile continentale cu porțile închise. Cu toate acestea, pentru al treilea meci, sancțiunea este suspendată pe o perioadă de doi ani.

Federația Ungară de Fotbal a fost sancționată și cu o amendă în valoare de 100.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor selecționatei de fotbal a acestei țări, care au afișat, printre altele, bannere anti-LGBT la meciurile din cadrul EURO 2020 jucate la Budapesta.