Ungaria, sancționată de UEFA pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor la EURO 2020

Ungaria, sancționată de UEFA pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor la EURO 2020
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/07/2021, 12:26

UEFA a decis vineri să sancționeze Ungaria pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor naționalei de fotbal a acestei țări în timpul meciurilor din cadrul EURO 2020 disputate la Budapesta.

Astfel, selecționata Ungariei va disputa următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porțile închise, a decis forul fotbalistic european, după cum informează site-ul agenției Agerpres, care citează Reuters.

Decizia UEFA vine în urma unor incidente considerate ca având caracter discriminatoriu, petrecute în timpul partidelor Ungariei din faza grupelor Campionatului European, împotriva echipelor Portugaliei, Franței și Germaniei.

Toate aceste trei partide s-a jucat pe Puskas Arena de la Budapesta.

UEFA a decis să pedepsească Federația Ungară de Fotbal cu disputarea următoarelor trei meciuri din competițiile continentale cu porțile închise. Cu toate acestea, pentru al treilea meci, sancțiunea este suspendată pe o perioadă de doi ani.

Amendă pentru Ungaria după bannerele anti-LGBT ale galeriilor

Federația Ungară de Fotbal a fost sancționată și cu o amendă în valoare de 100.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor selecționatei de fotbal a acestei țări, care au afișat, printre altele, bannere anti-LGBT la meciurile din cadrul EURO 2020 jucate la Budapesta.

Mai mult, Federația de la Budapesta va fi obligată să afișeze un banner cu mesajul „Equal Game” la următoarele meciuri fără spectatori ale selecționatei sale.

Această sancţiunea forului european nu se va aplica însă la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022, organizate de FIFA şi nu de UEFA.