Un nou scandal uriaș în tenis, după cazul Șarapova: ”Femeile din circuit ar trebui să cadă în genunchi și să mulțumească cerului că Federer și Nadal există”

Publicat: 21 03. 2016, 18:42

Reacția Serenei Williams, finalistă anul acesta la Indian Wells nu s-a lăsat așteptată: „Cred că nicio femeie n-ar trebui să cadă în genunchi ca să mulțumească cuiva. Aceste afirmații sunt jignitoare și foarte, foarte, foarte neadevărate. Înainte să faci afirmații, ar trebui să știi cum stau lucrurile.” Serena a mai menționat că, din câte își amintește, finala feminină de la US Open de anul trecut s-a vândut mult mai repede decât finala masculină. 

La rândul său, Victoria Azarenka, câștigătoarea de la Indian Wells, a fost mai filozofică, dar la fel de fermă: „De ce ai spune ceva atât e misogin? Ca să faci o glumă? Să fii amuzant? Este trist. Toți bărbații ar trebui să realizeze că sunt pe lume datorită unei femei. Aceste atitudini există încă și sunt o problemă. Tot ce putem face, ca femei, e să ne ridicăm deasupra lor. Suntem mai bune când profităm de oportunități cu eleganță”.

Conștient, probabil, de gafa monumentală pe care a făcut-o, mai ales în calitate de CEO al turneului, Moore a emis o declarație în care își cere scuze tuturor jucătoarelor și spune că declarațiile sau au fost „eronate și de prost gust”, scrie treizecizero.ro.