Rafila, despre alegerile parlamentare: Dacă discutăm de datele de acum, ziua votului se poate organiza. Nu ar fi mai periculoasă decât o activitate cotidiană

Redactor:
Ana Matei
Rafila, despre alegerile parlamentare: Dacă discutăm de datele de acum, ziua votului se poate organiza. Nu ar fi mai periculoasă decât o activitate cotidiană
Alexandru Rafila anunț terifiant, după un nou bilanț negru pentru România: “Până în decembrie, s-ar putea să ajungem la 25.000 de infectări zilnic. Se va tripla mortalitatea!”

Profesorul Rafila spune că ziua alegerilor parlamentare în sine nu ar reprezenta un pericol mai mare decât îl reprezintă activitățile cotidiene. Reprezentantul României la OMS și candidatul PSD la alegerile parlamentare spune că dacă numărul de infectări zilnice cu noul coronavirus rămâne constant, atunci scrutinul legilativ se poate desfășura. 

Problema nu este legată de ziua alegerilor parlamentare, ci de toate practicile desfășurate înaintea și după ziua votului, spune medicul Rafila.

„Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem, faţă de o activitate obişnuită, cotidiană, nu asta este problema. Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebi să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice şi lucru ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe”, a declarat Rafila la TVR.

„Avem şi elementul legat de semnificaţia alegerilor, pentru că alegerile sunt un mecanism democratic, care trebuie să determine, să încurajeze oamenii să participe la vot, or asta cred că este principala problemă, hotărârea cetăţenilor de a participa fără temeri, fără reţineri la procesul electoral”, a adăugat Rafila.

Rafila: Din păcate, a existat o abordare de natură politică de multe ori a situației generate de infecția cu noul coronavirus și lucrul acesta nu cred că este bun

Rafila critică faptul că există abordări de natură politică în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

„Să încercăm să gestionăm cu mai mult curaj, cu mai mult profesionalism poate situația actuală, care, după cum vedeți, este extrem de îngrijorătoare.  Din păcate, a existat o abordare de natură politică de multe ori a situației generate de infecția cu noul coronavirus și lucrul acesta nu cred că este bun, pentru că, în loc să ne aducă pe toți la aceeași masă să încercăm să rezolvăm aceste probleme, ne desparte și câteodată poate să creeze confuzie”, a declarat Rafila, care se află pe lista PSD pentru alegerile parlamentare.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
A apărut cel mai rapid test pentru Covid. Arată rezultatul după doar cinci minute
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
De pe 6 decembrie: NOI REGULI pentru români. Sunt obligatorii și trebuie RESPECTATE cu sfințenie
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Ana Maria Prodan, în spital din cauza coronavirusului. Cum se simte vedeta
Inchide