Alexandru Rafila despre candidatura lui Daniel Ghiță, care se declarase împotriva „botniței”: ”Sunt convins că va folosi masca”

Alexandru Rafila despre candidatura lui Daniel Ghiță, care se declarase împotriva botniței: ”Sunt convins că va folosi masca”
Alexandru Rafila despre candidatura fostului luptător, Daniel Ghiță: ”Sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca. Oamenii sunt diverși. Viața partidelor este un mecanism viu”
Publicat: 27/10/2020, 20:11
Actualizat: 27/10/2020, 20:33

Alexandru Rafila a transmis că Daniel Ghiță va purta masca sanitară, indiferent dacă crede în rolul acesteia sau nu, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”. Fiind întrebat despre convingerile candidaților PSD în ceea ce privește respectarea măsurilor de prevenție, Daniel Ghiță plasându-se la polul opus, Rafila spune că viața partidelor este un mecanism viu, unde toate opțiunile se pot aduna, așa cum se întâmplă și la PNL

Alexandru Rafila consideră că fostul luptător va fi convins să poarte masca sanitară, în ciuda declarațiilor controversate.

Medicul Alexandru Rafila: ”Sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”

„Cred că o să reușim să îl convingem și să înțeleagă și să îi demonstrăm că mască e protectoare, măcar din respect. Trăim într-o societate și dacă respectăm regulile societății, indiferent dacă credem sau nu în ele, este suficient. Eu sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”, a spus Rafila.

Întrebat cum se explică faptul că PSD a apelat la reprezentanți din zona medicală pentru a candida la parlamentare, dar în același timp promovează și persoane care contestă măsurile împotriva răspândirii coronavirusului, Rafila a declarat că prezența sa pe listă „poate avea o foarte bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție”. De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a mai precizat că Daniel Ghiţă „cunoaşte alte domenii”.

„Eu cred că prezența mea și a altor colegi în PSD poate avea o foarte bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție. La utilizarea măștii, la distanțarea fizică și alte măsuri care pot fi respectate. Știți, ca și la vaccinare sunt persoane care ascultă, oamenii care au îndoieli și pe ei îi convingem sau există persoane care nu pot fi convinse. Oamenii sunt diverși. (…) Probabil că dânsul este expert în alte domenii. Viața partidelor este un mecanism viu. Eu am văzut că și la PNL există un campion de box care este chiar un lider, așa că cred că toate opțiunile se pot aduna”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Fostul luptător K1, Daniel Ghiță, în trecut membru al Partidului România Unită, deschide lista de candidați PSD pentru Camera Deputaților, la Ilfov, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ghiță se remarcă prin postările de pe Facebook în care promovează teorii ale conspirației despre pandemia de COVID și militează împotriva purtării măștii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron