Alexandru Rafila despre candidatura lui Daniel Ghiță, care se declarase împotriva „botniței”: ”Sunt convins că va folosi masca”

Redactor:
Florentina Dinu
Alexandru Rafila despre candidatura lui Daniel Ghiță, care se declarase împotriva „botniței”: ”Sunt convins că va folosi masca”
Alexandru Rafila despre candidatura fostului luptător, Daniel Ghiță: ”Sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca. Oamenii sunt diverși. Viața partidelor este un mecanism viu”

Alexandru Rafila a transmis că Daniel Ghiță va purta masca sanitară, indiferent dacă crede în rolul acesteia sau nu, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”. Fiind întrebat despre convingerile candidaților PSD în ceea ce privește respectarea măsurilor de prevenție, Daniel Ghiță plasându-se la polul opus, Rafila spune că viața partidelor este un mecanism viu, unde toate opțiunile se pot aduna, așa cum se întâmplă și la PNL

Alexandru Rafila consideră că fostul luptător va fi convins să poarte masca sanitară, în ciuda declarațiilor controversate.

Medicul Alexandru Rafila: ”Sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”

„Cred că o să reușim să îl convingem și să înțeleagă și să îi demonstrăm că mască e protectoare, măcar din respect. Trăim într-o societate și dacă respectăm regulile societății, indiferent dacă credem sau nu în ele, este suficient. Eu sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”, a spus Rafila.

Întrebat cum se explică faptul că PSD a apelat la reprezentanți din zona medicală pentru a candida la parlamentare, dar în același timp promovează și persoane care contestă măsurile împotriva răspândirii coronavirusului, Rafila a declarat că prezența sa pe listă „poate avea o foarte bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție”. De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a mai precizat că Daniel Ghiţă „cunoaşte alte domenii”.

„Eu cred că prezența mea și a altor colegi în PSD poate avea o foarte bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție. La utilizarea măștii, la distanțarea fizică și alte măsuri care pot fi respectate. Știți, ca și la vaccinare sunt persoane care ascultă, oamenii care au îndoieli și pe ei îi convingem sau există persoane care nu pot fi convinse. Oamenii sunt diverși. (…) Probabil că dânsul este expert în alte domenii. Viața partidelor este un mecanism viu. Eu am văzut că și la PNL există un campion de box care este chiar un lider, așa că cred că toate opțiunile se pot aduna”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Fostul luptător K1, Daniel Ghiță, în trecut membru al Partidului România Unită, deschide lista de candidați PSD pentru Camera Deputaților, la Ilfov, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ghiță se remarcă prin postările de pe Facebook în care promovează teorii ale conspirației despre pandemia de COVID și militează împotriva purtării măștii.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
CTP, în război cu Monica Pop! Se înjură ca la ușa cortului: Afirmații scelerate, de...
Diego Maradona a murit în urma unui stop cardio-respirator
Nurcile cu coronavirus, în stare avansată de descompunere, ies prin pământ din gropile comune unde...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce spunea Maradona despre Hagi și Popescu. ”A fost rivalul meu”
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ULTIMA ORĂ! Se majorează pensiile cu 40%? Decizia e FINALĂ! Pensionarii sunt în lacrimi
Anunț BOMBĂ: ”Nu e nevoie de vaccin. Pandemia s-a ÎNCHEIAT”. Fostul vicepreședinte Pfizer rupe tăcerea
Preşedintele Klaus Iohannis, anunț după ședința de la Cotroceni. "Am ajuns pe un palier, iar...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este noua preferinţă a românilor în materie de locuinţe. De câţiva ani, nu mulţi,...
Zodiile pe care finalul de an nu le prinde împreună. Despărțirile vor fi cu multe...
Inchide