A înșelat zeci de oameni prin metoda „Accidentul”. Acum, acest tânăr și-a primit pedeapsa

Publicat: 06 12. 2014, 11:31
Actualizat: 06 12. 2014, 18:14

În luna noiembrie a anului trecut, polițiștii din cadrul IPJ Dolj i-au identificat pe membrii unui grup infracțional specializat în înșelăciuni prin telefon, unele victime fiind din județul Dolj, scrie gds.ro.

Escrocii au înșelat 18 persoane prin metodele „Accidentul” și „Câștiguri de premii”, prejudiciul total fiind de 160.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, A.M., în perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013, prin folosirea unui nume și a unei calități mincinoase („operator Romtelecom”), a obligat un sibian să-i trimită suma totală de 125.976 lei, reprezentând taxele și comisioanele pentru primirea unor premii.

Același deținut a utilizat de mai multe ori metoda „Accidentul”, prezentându-se drept un avocat. În cazul lui A.M., procurorii au reținut comiterea a 56 de infracțiuni de înșelăciune. Ceilalți inculpați au fost acuzați fie de comiterea infracțiunii de înșelăciune, fie de complicitate la înșelăciune, după ce s-a stabilit că au ridicat din bănci banii obținuți prin înșelăciune.

Cei 12 inculpați au fost trimiși în judecată la finele lunii ianuarie 2014, iar zece dintre ei au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Craiova pe 15 mai. „Creierul” rețelei, A.M., a primit o pedepsă cu închisoarea de zece ani, în timp ce restul inculpaților au fost condamnați la pedepse mai blânde. Hotărârea instanței este definitivă.