Accident naval în județul Tulcea. O barcă plină cu pasageri s-a răsturnat în Delta Dunării

Accident naval în județul Tulcea.  O barcă plină cu pasageri s-a răsturnat în Delta Dunării
Accident naval / Sursă Foto: Tulcea Noastră
Publicat: 16/08/2021, 17:22
Actualizat: 16/08/2021, 17:22

O barcă plină cu turişti s-a răsturnat în urmă cu câteva ore în zona Milei marine 17, în amonte de localitatea Crişan, în drumul său spre Tulcea. Barca plecase din Sulina la ora 14.00, relatează Tulceanoastră.ro.

Martorii spun că barca se deplasa aproape de mal, când, la un moment dat a intrat în digul de piatră şi s-a răsturnat, având o gaură serioasă în cocă. Aceştia au confirmat pentru sursa citatî că barca era plină şi că turiştii ieşeau de sub aceasta, ţipând şi agitându-se, pentru că în barcă erau şi copii.

Nu există persoane decedate sau date dispărute

Inspectorul șef ISU Tulcea, col. Daniel Petrov, a declarat: „Colegii noștri au ajuns la fața locului și au acordat îngrijiri medicale unui numar de trei persoane. Din fericire, nu există persoane decedate sau date dispărute. A fost evaluată situația la fața locului și totul este sub control.”

„S-au deplasat 5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan cu o ambarcațiune RIB și o navă ambulanță SMURD, precum și o navă ambulanță SAJ și o navă de la Ambulanța Sulina.

18 persoane( 13 adulți și 5 minori) se aflau în ambarcațiune la momentul zero, dar în momentul ajungerii echipajelor de intervenție aceștia se aflau deja pe mal.

Dintre acestea, 3 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar ulterior au refuzat transportul la spital.” – transmite ISU Tulcea într-o informare de presă.