Incendiu de proporții în Tulcea: 15 hectare de vegetație au ars la marginea localităţii Jurilovca

Incendiu de proporții în Tulcea: 15 hectare de vegetație au ars la marginea localităţii Jurilovca
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31/07/2021, 21:20

Aproape 15 hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş şi gunoi menajer au ars, sâmbătă după-amiază, la marginea localităţii Jurilovca, într-un incendiu cauzat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Incendiul s-ar fi putut extinde la culturile agricole şi locuinţele din apropiere şi a fost lichidat după mai bine de două ore de intervenţii.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit lucrătorii Staţiei de Pompieri Babadag cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Jurilovca cu o autocisternă.

„În această după-amiază, salvatorii Stației de Pompieri Babadag cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Jurilovca cu o autocisternă, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată la marginea localității Jurilovca…Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise”, potrivit ISU.

Mai multe incendii au izbucnit în Grecia și Turcia din cauza caniculei

Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu forestier masiv care continua să ardă și joi, pentru a doua zi consecutiv, în sudul Turciei, aproape de stațiunile turistice frecventate de români.

Joi după amiază, flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris și, potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit în forță pentru a ține sub control incendiul masiv.

În zonă au fost trimise mai multe echipaje de intervenție ale autorităților forestiere, dar și elicoptere. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Turciei, fiind și pe lista de preferințe ale românilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase