Acuzații de viol la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Urlați, Poliția face anchetă

Acuzații de viol la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Urlați, Poliția face anchetă
Publicat: 28/05/2013, 15:01
Actualizat: 27/09/2018, 18:41

Poliția Prahova a deschis dosar penal și face cercetări la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Urlați (Prahova), după ce presa locală a relatat, în baza unor dezvăluiri ale unui angajat, că un pacient ar fi fost violat de un alt bolnav internat în centru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Daniel Radu, Poliția s-a autosesizat în urma unor articole apărute în mass-media și a deschis dosar penal pentru viol, atât presupusa victimă cât și presupusul agresor fiind bărbați, bolnavi psihic, internați în Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din orașul Urlați.

Cei doi bărbați au vârste cuprinse între 35 și 40 de ani.

Daniel Radu a precizat că cercetările sunt în curs, iar presupusa victimă a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală pentru un examen medical, urmând să se stabilească dacă a fost sau nu violată.

Contactată telefonic, directoarea Centrului de recuperare neuropsihiatrică Urlați, Niculina Panait, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a aflat de acest caz în urmă cu o săptămână, din presa locală, unul dintre angajații centrului dezvăluind că pacienții din centrul de recuperare ar întreține raporturi sexuale.

Conform directoarei centrului social, este vorba despre „documente interne care nu-și au rostul, care nu dovedesc nimic”.

„Toate aceste dezvăluiri de senzație, ca să spun așa, au fost făcute de un salariat al centrului, care a pus la dispoziție ziarelor locale anumite documente interne care nu-și aveau rostul. Care nu dovedesc nimic”, a spus directoarea Niculina Panait.

Întrebată dacă va lua măsuri împotriva angajatului centrului care a dat presei astfel de informații, Niculina Panait a spus că se vede „nevoită” să facă „demersurile necesare care se impun” în privința salariatului centrului care a dat jurnaliștilor documente interne ale centrului.

„Ținând cont de faptul că s-a denigrat foarte mult imaginea beneficiarilor centrului nostru, consider această abatere foarte gravă, nerespectarea regulamentului intern, nerespectarea modului de conduită, a drepturilor beneficiarilor, pe care salariații și-au asumat aceste reguli, le cunoșteau la angajarea în centru. Nu atât denigrarea mea ca director, cât a drepturilor acestor beneficiari, clar că mă văd nevoită să fac demersurile necesare care se impun”, a spus Niculina Panait.

Întrebată care ar fi finalitatea acestor demersuri pe care le va face în privința angajatului centrului, Panait a răspuns: „Nu știu să vă spun, pentru că cercetarea disciplinară se va face de o comisie din partea DGASPC Prahova, care este forul nostru superior”.

Nu este pentru prima dată când centrul pentru persoane cu handicap de la Urlați, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova, este subiectul unui scandal sexual.

În luna februarie a acestui an, o femeie, internată de 21 de ani în Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Urlați, a născut o fetiță, identitatea tatălui nefiind stabilită.

În urma acestui fapt, 11 dintre asistenții centrului au fost sancționați disciplinar cu reducerea salariului cu zece procente pe o perioadă de trei luni, fiind considerați vinovați pentru situația femeii.

După naștere, bolnava a revenit în centrul de la Urlați, iar copilul a intrat în sistemul de protecție socială, întrucât femeia, care suferă de encefalopatie și autism, nu este capabilă să-l îngrijească.

În prezent, în centrul de la Urlați, care dispune de 175 de locuri, sunt internați 159 de beneficiari, adulți cu handicap, 105 dintre aceștia fiind bărbați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Secunda care i-a salvat viața lui Trump: Fostul președinte întoarce capul spre un lunetist...
Actor celebru, găsit mort în mașină! Starul de doar 46 de ani, răpus de caniculă...
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani,...
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly...
VIDEO&FOTO Cele mai spectaculoase ținute de la „nunta anului”. Fiul celui mai bogat om din...
Halucinant! Ce ar fi făcut prietenul Mariei Diana, când a atacat-o ursul. Un martor a...
Cele mai sexy femei din lume! Dieta MINUNE pe care o ține ocupanta primului loc!...
A fost identificat atacatorul lui Donald Trump. Cine este tânărul care a încercat să-l asasineze...
Spectatorul mort a fost împușcat în cap! Declarațiile șocante ale martorilor
Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
UPDATE: Atacatorul de la mitingul lui Trump, identificat / Trump, văzut ieşind din avion după...
A fost DESCOPERITĂ cea mai PERICULOASĂ SUBSTANȚĂ din lume! Este atât de PUTERNICĂ încât...
Reguli pentru absolut TOȚI ANGAJAȚII din România. Trebuie respectate în mod OBLIGATORIU
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
Cum arată în interior Biserica Visarion, locul în care Ianis Hagi și Elena își unesc...
Momentul când bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Trump e ÎMPUȘCAT de un lunetist
Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă...
Cine sunt părinții mirilor de la nunta secolului din India
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
„Cometele întunecate” ar putea reprezenta 60% dintre obiectele cosmice din apropierea Pământului
×