ADA LOVELACE, omagiată astăzi de Google printr-un DOODLE special. Legătura dintre matematiciana și un limbaj de programare folosit de Pentagon

Publicat: 10 12. 2012, 15:31
Actualizat: 21 03. 2019, 14:12

Matematiciana și scriitoarea ADA LOVELACE este omagiată, luni, de către cei de la GOOGLE printr-un LOGO GOOGLE DOODLE special la 197 de ani de la nașterea sa.

ADA LOVELACE, 10 decembrie 1815 – 27 noiembrie 1852, este considerată de către unii ca fiind primul programator din lume. Un limbaj de programare realizat inițial de către o echipă condusă de Jean Ichbiah, angajat al companiei CII Honeywell Bull, în perioada 1977 – 1983, îi poartă numele. Compania CII Honeywell Bull este specializată în dezvoltarea de componente software și hardware și în furnizarea de servicii IT pentru Departamentul american al Apărării, cu sediul la Pentagon.

Scopul limbajului de programare Ada era acela de a înlocui sutele de limbaje folosite la acea vreme în cadrul Departamentului american al Apărării.

Ada se bazează pe limbajul Pascal, dar și pe alte limbaje de programare.

ADA LOVELACE, cea care a inspirat numele acestui limbaj de programare, a fost singurul copil legitim al poetului George Gordon Byron, cunoscut sub numele de Lord Byron. 

Matematiciana și scriitoarea ADA LOVELACE a murit la vârsta de 36 de ani, suferind de cancer uterin, și a fost înmormântată în Biserica Sfânta Maria Magdalena din Nottingham, alături de tatăl său.

ADA LOVELACE, matematiciana omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE special, la 197 de ani de la naștere