Adina Alberts: Câți bani au primit medicii din România ca sponsorizări de la companiile producătoare de vaccinuri

Publicat: 25 01. 2021, 16:52
Actualizat: 06 04. 2021, 15:09
Adina Alberts: Câți bani au primit medicii din România ca sponsorizări de la companiile producătoare de vaccinuri / Sursă Foto: Adina Alberts, Facebook

Medicul Adina Alberts a scris pe Facebook, că medicii din România au fost sponsorizați în anul 2019, de companiile producătoare de vaccinuri, cu sume consistente.

Postarea medicului

Potrivit Adinei Alberts, „Astra Zeneca a sponsorizat în 2019 medici și asociații de medici din România cu doar cu 1,1 milioane lei”.

„În topul celor mai mari companii farmaceutice din lume, conform Wikipedia, pe locul întâi se află compania Johnson&Johnson, companie care a cheltuit pe sponsorizări medici și asociații de medici din România, nu mai mult de 550 000 de lei în 2019, conform anm.ro.

Pfizer, care în clasamentul Wikipedia este pe locul 3, și care până în februarie anul trecut, în România avea 330 de angajați în două unități localizate în București și Cluj-Napoca, fabrica din Cluj fiind preluată ulterior de GSK , a sponsorizat cu aproximativ 3,5 milioane de lei medici și asociații de medici din România în 2019 (conform anm.ro), de departe aceasta reprezentând cea mai mare sumă cheltuită în acest mod, referindu-mă aici la companiile care dezvoltă în prezent vaccinuri anti-COVID.

Astra Zeneca a sponsorizat în 2019 medici și asociații de medici din România cu doar cu 1,1 milioane lei.

Concluziile… Vă invit să le trageți fiecare dintre dvs” a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Când ar putea aproba UE vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19

Uniunea Europeană ar putea aproba vineri vaccinul AstraZeneca. Dacă acceptul va veni săptămâna aceasta, efectivul de doze ar crește semnificativ.

Vaccinul AstraZeneca, aproape de aprobare

Potrivit unei declarații făcute de un purtător de cuvânt al ministerului german al sănătății, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea aproba vineri vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, relatează Reuters.

Oficialii UE vor primi clarificări luni după-amiază din partea directorilor AstraZeneca cu privire la problemele legate de livrare.

Compania care a produs vaccinul anunța la finele săptămânii trecute Uniunea Europeană că nu îşi poate respecta planul de livrări. Un oficial a precizat pentru Reuters că este vorba despre o reducere de 60% din totalul de 31 milioane de doze de vaccin.

AstraZeneca a fost primul producător de vaccinuri care a semnat un contract cu Uniunea Europeană, în august. A primit 336 de milioane de euro, pentru cel puţin 300 de milioane de doze de vaccin.