AER CURAT. Cum putem confecționa un dispozitiv care să ne ajute la purificarea aerului în locuință: „Grădina salină”, ideea unui chimist român

Publicat: 10 04. 2020, 14:27
Actualizat: 07 04. 2021, 01:47

Chimistul buzoian Constantin Pascu ne explică o modalitate simplă de a avea un aer curat în spațiul în care locuim. Pentru un aer curat și sănătos, care ar putea preveni infecțiile respiratorii și ar întări imunitatea, chimistul ne prezintă „grădina salină”, un dispozitiv pe care îl putem confecționa în casă.

În vremuri de pandemie, e necesar să respirăm un aer curat și chimistul Constantin Pacu atrage atenția cu privire la importanța sării în purificarea aerului.

„Grădina salină“ ar putea distruge virusurile din aerul respirat și pentru confecționare nu este nevoie decât de sare, apă și șervețele de hârtie.

Inventatorul aparatului de purificare Salin, chimistul buzoian Constantin Pascu, are o experienţă de peste două decenii în domeniul folosirii sării special cristalizate

„Structurile foarte bogate formate din mii de cristale mici de sare au un efect de salinizare a aerului şi, prin aceasta, de purificare a aerului.

Aceste structuri foarte bogate în cristale, pe care le-am numit „GRĂDINĂ SALINĂ”, sunt eficiente în reţinerea din aer a aerosolilor, a prafului, a mirosurilor neplăcute şi, mai ales, au un efect special în care microcristale de sare apărute în procesul de cristalizare sunt preluate de curenţii de aer, realizând efectul de salinizare a aerului. Microcristalele de sare prezente în aer vor ajunge prin respiraţie în tot sistemul respirator producând efecte benefice consistente asupra întregului sistem respirator”, a explicat chimistul.

Construcţie

 Materiale

  • 1kg sare de bucătărie de orice tip;
  • apă;
  • un vas suport care poate fi o farfurie întinsă cu marginea uşor ridicată sau o tavă de plastic mai mică;
  • tavă mai mare în care să poată fi pusă farfuria sau tava de mai sus;
  • serveţele de hârtie / rolă de serveţele de bucătărie;
  • o linguriţă;
  • o foarfecă.

Realizare

Utilizaţi o rolă de prosoape de hârtie lată de 20 cm din care rupeţi pătrate cu latura de 20 cm.
Puneţi prosoapele de hârtie unul peste altul cam în 8-10 straturi. Teancul astfel obţinut îl îndoiţi întâi pe o diagonala, apoi pe cealaltă și pe urmă pe jumătați.