Alertă la Paris. Plic suspect primit de Ambasada României în Franța. Ce conținea

Publicat: 16 12. 2022, 18:15
Actualizat: 16 12. 2022, 18:19
Turnul Eiffel, Paris/ Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Ambasada României la Paris a primit, vineri, prin poștă un plic atipic, de mici dimensiuni, care conținea mai multe șervețele și o cantitate de aproximativ 50 grame de praf alb, informează MAE. 

”Ministerul Afacerilor Externe informează că, la 16 decembrie 2022, Ambasada României la Paris a primit prin poștă un plic atipic, de mici dimensiuni, care conținea mai multe șervețele și o cantitate de aproximativ 50 grame de praf alb. Reprezentanții misiunii diplomatice au urmat procedurile de lucru în astfel de situații și au solicitat intervenția de urgență a instituțiilor franceze abilitate”, precizează MAE.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, după analiza conținutului plicului suspect, instituțiile franceze au stabilit că nu reprezintă un pericol pentru sănătate, atât plicul, cât și conținutul acestuia fiind preluate de autoritățile franceze.

În ultimele zile, o serie de pachete suspecte au fost primite de ambasadele Ucrainei din mai multe țări ale Uniunii Europene, inclusiv de cea din România.

Ulterior, autoritățile au transmis că plicurile trimise către Ambasada Ucrainei de la București nu conțineau substanțe periculoase, ci ”fragmente de țesuturi organice”.