Alexandru Cumpănașu, revoltat după declarațiile șefului DIICOT: Nu am aflat absolut nimic

Publicat: 06 09. 2019, 13:38

„Am stat ca pe ghimpi și eu, și familia mea. Avocatul nostru studiază dosarul, l-am ascultat pe domnul Bănilă cu mare atenție. Apreciez că încearcă să comunice public. (…) Din păcate, nu am aflat absolut nimic. Pot să-i spun domnului Bănilă că nu ne-a spus absolut nimic, că presa avea dreptul săpună întrebări nu despre probe din dosar, ci despre traficul de persoane”, a declarat unchiul Alexandri, în fața sediului DIICOT.

Potrivit lui Alexandru Cumpănașu, este revoltat deoarece șeful DIICOT a comunicat informații deja cunoscute.

„Astăzi sunt revoltat. Nu se poate să faci o trecere în revistă a ceea ce știu deja. Nu poți să spui lucruri pe care le-ai comunicat prin comunicate de presă. (…) La un moment dat, m-a confuzat, pentru că din septembrie se intorcea în august, din august, în iulie. Am ținut foarte greu pasul. Declarația e un exercitiu de comunicare publică firesc, dar a fost un exercitiu inutil”, a spus Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu a mai spus că în afară de dinți, procurorii nu pot asocia fragmentele osoase găsite în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă, Alexandrei.

„În raportul pe care l-au studiat părinții ieri (joi – n.r.) s-au găsit, conform a ceea ce au citit dânșii, dinții, cei șapte, fragmente din craniu, dar nu craniul, fragmente din oase, părticele din oase, din femur (…). Acolo nu scria dacă erau oase vitale. Era o înșiruire de fragmente osoase. În afară de partea de craniu, unde am reținut că era o parte din craniu și fragmente osoase mici, fărâmițate, nu au avut nimic altceva. Practic, acelea nu pot fi asociate Alexandrei. În afară de dinți, procurorii nu pot să asocieze acele fragmente osoase Alexandrei”, a spus Cumpănașu.

Potrivit acestuia, părinții Alexandrei au întrebat procurorii DIICOT dacă ei pot avea certitudinea, din ceea ce au obținut, prin orice mijloc, că Alexandra a fost arsă acolo și li s-a răspuns negativ.

Astfel, s-a luat decizia de a cere o altă expertiză în străinătate, pentru a se stabili dacă din fragmentele osoase găsite se poate reconstitui corpul fetei.

„O să trimitem în străinătate nu doar pentru expertiză, pentru a stabili dacă ADN-ul pe care dânșii l-au constatat este real, ci și o expertiză care să stabilească dacă se poate reconstitui corpul Alexandrei. Există astfel de experți pe lumea asta. NU știu cum de România nu are. Eu am găsit în afară”, a mai afirmat unchiul Alexandrei Măceșanu.

Precizările vin după ce șeful DIICOT, Felix Bănișă, a avut, vineri, o amplă declarație de presă în care prezenta radiografia cazului de la Caracal.