Anchetă a Poliției după ce un elev de clasa a VI-a și-a agresat sexual un coleg, în școală

Publicat: 24 05. 2013, 15:45
Actualizat: 29 03. 2019, 16:24

Poliția Maramureș face cercetări în cazul unui elev de clasa a VI-a de la școala din localitatea Copalnic Mănăștur care și-a agresat sexual un coleg, în mai multe rânduri, și l-a amenințat să nu spună nimănui, cei doi fiind surprinși de către colegi în vestiarul sălii de sport.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Maramureș, Dumitrița Rus, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că polițiștii fac cercetări în cazul unui elev de clasa a VI-a care și-a agresat sexual un coleg de clasă, iar ancheta este coordonată de procurorii Parchetului Tribunalului Maramureș.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Filip Pavel, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că un elev de clasa a VI-a a fost surprins, în 16 mai, în timp ce agresa sexual un coleg de clasă, în vestiarul sălii de sport a Școlii Generale din Copalnic Mănăștur, unde aceștia învață.

„A avut loc o agresiune sexuală între doi elevi de clasa a VI-a, în vestiarul sălii de sport. Cei doi elevi au fost surprinși de colegi, care au anunțat diriginta și conducerea școlii. Părinții copilului agresat au făcut plângere la Poliția Maramureș”, a spus Filip Pavel.

Conform sursei citate, Inspectoratul Școlar a făcut deja o anchetă în acest caz, stabilind că direcțiunea școlii a gestionat bine cazul, în sensul că a protejat victima.

„De asemenea, ambii elevi au fost introduși într-un program de consiliere psiho-pedagogică. Elevului agresor i s-a scăzut nota la purtare la 6 și a fost mutat într-o clasă paralelă. S-a încercat mutarea într-o altă școală, dar riscam o revoltă a părinților elevilor din acea școală”, a afirmat Filip Pavel.

Conform unor surse din rândul polițiștilor, victima a mai fost agresată în trecut de coleg, dar nu a spus nimănui despre acest lucru, fiind amenințat de agresor. În fața polițiștilor, elevul acuzat a recunoscut că l-a agresat pe colegul său.