ANCOM propune reducerea tarifelor pentru portarea numerelor, plătite de operatori

Publicat: 16 02. 2012, 10:05
Actualizat: 24 02. 2012, 21:10
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vrea să reducă nivelul tarifelor maxime pentru portarea numerelor, plătite între operatorii de telefonie, de la 13 euro la 7 euro la telefonia fixă și de la 11 euro la 5 euro pentru cea mobilă, a anunțat autoritatea.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare înComunicații (ANCOM) vrea să reducă nivelul tarifelor maxime pentruportarea numerelor, plătite între operatorii de telefonie, de la 13euro la 7 euro la telefonia fixă și de la 11 euro la 5 euro pentrucea mobilă, a anunțat autoritatea.

Astfel, ANCOM a supus consultării publice decizia privindscăderea tarifelor, se arată într-un comunicat al autorității remisjoi MEDIAFAX.

Proiectul prevede scăderea tarifelor maxime care pot fipercepute la un nivel maxim de șapte euro pentru fiecare numărportat din categoria numerelor geografice, a numerelor independentede locație și a numerelor nongeografice, altele decât cele pentruservicii de telefonie mobilă, comparativ cu 13 euro, cât estevaloarea maximă în prezent.

De asemenea, proiectul propune stabilirea unui nivel maxim decinci euro, față de 11 euro în prezent, pentru fiecare numărportat, în cazul portabilității numerelor nongeografice pentruservicii de telefonie mobilă.

Propunerea de revizuire a tarifelor se bazează pe o analiză aautorității, care a comparat tarifele de gros pentru portareanumerelor practicate în alte state europene.

Mediafax