ANP îi răspunde avocatei Flavia Teodosiu, care a susținut că Liviu Dragnea ar fi chinuit în Penitenciarul Rahova

Publicat: 10 09. 2020, 13:34
Actualizat: 10 09. 2020, 13:36

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a reacționat prin intermediul unui comunicat după ce Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat că fostul lider PSD ar trăi un adevărat coșmar după gratii și că oamenii din conducerea închisorii Rahova comit abuzuri împotriva clientului ei.

În cadrul unei conferințe de presă, Flavia Teodosiu a susținut că starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat în ultimele trei luni din cauza unor decizii “injuste luate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, respectiv a Penitenciarului Rahova”.

În replică, ANP susține că Liviu Dragnea este tratat ca un deținut normal și că nimeni nu a comis, până în prezent, vreun abuz împotriva lui.

Având în vedere dezbaterile publice care vizează aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate în custodia Penitenciarului București-Rahova, precizăm: Sistemul administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează respectarea demnității umane, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.

Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală, tratament și îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condițiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităților sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz”, notează ANP.

ANP, răspuns pentru avocata lui Liviu Dragnea. “Subliniem că…”

Totodată, în considerarea aceleiași perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnică și cel de participare la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfășurată la nivelul unității penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii și controlului legalității”, precizează ANP prin intermediul unui comunicat.