ANUNȚ. Spitalul din Suceava, cu peste 160 de bolnavi de Covid-19, a fost deschis și pentru sectoare non-coronavirus

Publicat: 01 06. 2020, 16:13
Actualizat: 06 04. 2021, 22:14

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja primul pacient în Secţia de Chirurgie.

„Începând de astăzi, Spitalul Judeţean Suceava a început să funcţioneze cu sectoare non-COVID, primul pacient fiind internat şi tratat la Secţia de Chirurgie (…) Începând de astăzi, până la deschiderea modului ATI de lângă Secţia Infecţioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi trataţii pacienţi COVID, cei de pe Terapie Intensivă şi dializaţii”, a spus Flutur.

33 de persoane infectate cu noul virus au fost internate în 24 de ore

El a precizat că, tot luni, a ajuns şi staţia de osmoză inversă ce va fi montată pentru dializă, notează Agerpres.

În ultimele 24 de ore au fost internate la SJU Suceava 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 39 au fost externate, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical, a anunţat, luni, Prefectura Suceava.

De la începutul epidemiei, Spitalul din Suceava a avut foare multe probleme după ce s-a transformat într-un focar de coronavirus.

Spitalul din Suceava a fost militarizat

În luna martie,  Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, compara Spitalul Județean Suceava cu o navă în timpul unei furtuni. „Acolo este o luptă contra cronometru pentru salvarea de vieți”, spunea ministrul.

„Problema spitalelor afectate de coronavirus „este una gravă, de maximă urgență și care cere măsuri ferme, radicale și imediate”, mai scria Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Dacă vorbim de Suceava, militarizarea e o soluție practică. Chiar dacă e o conducere militară, totul se ghidează după criterii medicale. Diferența este că rigorile contează și obiectivele vor fi mai clare, obiectivele vor fi atinse mai corect.

Discutăm de partea organizatorică punctuală, probabil că noua conducere militară va aduce lucrurile făcute mult mai riguros, situația se va îmbunătăți, nu neapărat se va rezolva”, declara în aprilie Adrian Marinescu, medic la Institut Matei Balș