Anunțul făcut de șeful Vodafone pentru România: ”Nu pot exclude asta”

Publicat: 25 02. 2016, 11:58

„Pentru momentul de față, strategia noastră este concentrată pe segmentul mobil. (…) Nu pot exclude că în viitor nu vom semna acorduri sau alte parteneriate, așa cum am făcut în multe alte țări. Dar în momentul de față, suntem concentrați pe mobil și avem rezultate bune”, a declarat Vittorio Colao, directorul general al companiei, în cadrul unei întâlniri cu media în cadrul târgului Mobile World Congress din Barcelona.

Vodafone, care este în România al doilea jucător de pe piața de telefonie mobilă și oferă servicii prin linii fixe doar clienților mari din segmentul business, a înregistrat în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2015 venituri din servicii de 174 milioane de euro, mai mari cu 5%, pe fondul creșterii numărului total de clienți cu 6%, la 9,1 milioane.

În prezent, doar grupul Telekom și compania de cablu RCS&RDS oferă pachete complete de servicii fix-mobil, pe piață fiind așteptat să intre și Orange, care va oferi servicii fixe folosind rețeaua și serviciile grupului Telekom.

Colao a negat în cadrul discuției și că Vodafone ar discuta cu americanii de la Liberty Global (UPC) o fuziune a operațiunilor după modelul din Olanda și în alte țări din Europa.

„Pentru moment nu discutăm cu Liberty Global alte asemenea tranzacții care să vizeze alte piețe”, a conchis acesta.