Armata ucraineană l-a eliminat pe cunoscutul comandant cecen „Tik Tok”

Armata ucraineană l-a eliminat pe cunoscutul comandant cecen „Tik Tok”
Armata ucraineană l-a eliminat pe cunoscutul comandant cecen „Tik Tok” / Sursă Foto: Twitter
Publicat: 26/05/2022, 18:32

Armata ucraineană a anunțat eliminarea mai multor luptători ceceni din lanţul de conducere, inclusiv a cunoscutului comandant „Tik Tok”, relatează Defence România.

Este vorba de Asvad Idrisov, cunoscut pe reţelele sociale drept „comandantul Tik Tok” datorită frecvenţei mari cu care posta.

Militarul participa la invazia Ucrainei şi a fost ucis în luptele de lângă Severodoneţk.Forţele ucrainene au eliminat şi alţi ceceni în timpul operaţiunilor.

Un caz mult mai răsunător a avut loc pe 27 februarie, când un detaşament al Forţelor de Operaţii Speciale ale Ucrainei a reuşit să-l lichideze chiar pe generalul cecen Magomed Tuşaev, un comandant de prim rang al forţelor cecene şi apropiat al liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Luptele cu forţele ruse au ajuns la periferia Severodoneţk, oraş din estul Ucrainei, unde situaţia este „extrem de dificilă”, a anunţat guvernatorul ucrainean al regiunii, Serhii Gaidai, citat de AFP, în timp ce miliţiile proruse din autoproclamata „republică populară” Lugansk, care luptă împreună cu armata rusă în regiunea Donbas, s-au grăbit să anunţe că oraşul Severodoneţk a fost încercuit „operaţional”, potrivit EFE, care citează Interfax.

„Trupele ruse au avansat într-atât de aproape încât pot trage cu mortiere” asupra Severodoneţk, a indicat Gaidai pe contul său Telegram, adăugând că oraşul „este pe cale de a fi pur şi simplu distrus”. Responsabilul ucrainean a acuzat armata rusă de bombardarea „constantă” a oraşului cu ajutorul lansatoarelor de rachete multiple Smerci şi Tornado. Potrivit acestuia, atacurile vizează, între altele, uzina Azot, unde în buncărele antiaeriene s-au refugiat civili. „Situaţia din oraş este foarte dificilă. Ieri (marţi) au fost deja lupte la periferia” Severodoneţk, a spus Gaidai, care a apreciat că „săptămâna viitoare va fi decisivă”.