ATAC la adresa ministrului Educației. Lider PNL: Absolvenții de bacalaureat diferențiat NU ar trebui să poată urma aceleași universități

Publicat: 21 03. 2019, 15:53
Actualizat: 25 03. 2019, 20:03

„Bacalaureat diferențiat înseamnă diplome diferite! Absolvenții de bacalaureat diferențiat nu ar trebui să poată urma aceleași universități. Ceea ce a propus Ecaterina Andronescu nu este altceva decât o nouă PĂCĂLEALĂ! Ministrul Educației vrea să cosmetizeze rezultatele tot mai slabe obținute de elevi la finalizarea liceului. Ca să crească artificial numărul de absolvenți cu diplomă de bacalaureat, Andronescu propune un nou tip de bacalaureat – Second-Hand. Din păcate, diplomele gândite de Andronescu nu îi vor ajuta pe absolvenți să se integreze în societate și pe piața muncii. Nu poți avea absolvenți cu forme diferite de Bacalaureat care să-și poată continua studiile în aceleași condiții”, a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

Aceasta a afirmat că PNL propune introducerea bacalaureatului diferențiat cu traseu educațional distinct.

„Pentru a atinge acest obiectiv PNL propune o schimbare de viziune prin introducerea BACALAUREATULUI DIFERENȚIAT cu traseu educațional distinct:
↗️ – BACALAUREAT TEHNOLOGIC – care să le asigure absolvenților, pe de-o parte, traseul spre universități tehnice și, pe de altă parte, o meserie – o diplomă recunoscută pe piața muncii;
↗️ – BACALAUREATUL TEORETIC – care ar trebui să le permită tuturor tinerilor să acceadă în orice formă de învățământ superior”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Turcan a mai precizat că „nu se justifică modificarea Legii Educației Naționale în grabă și mai ales în an electoral”.

Reacția Ralucăi Turcan vine în contextul în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, pe 13 martie, la întâlnirea cu primarii municipiilor, că are în vedere modificarea examenului de Bacalaureat în ceea ce privește liceele tehnologice. Ministrul mai spune că nu toate școlile trebuie să înceapă la 8 dimineața.

Ministrul Educației vrea schimbări și în ceea ce privește laboratoarele în școli, dar și legate de programul de începere a orelor.

Foto: Hepta