Augustin Lazăr, despre preluarea dosarelor polițistului pedofil: Secția de Criminalistică are resurse mult mai bine pregătite

Publicat: 11/01/2018, 09:17
Actualizat: 26/03/2019, 02:29

„Dosarul a fost preluat pe rolul Secției de Urmărire Penală din Parchetul General care are resurse mult mai bine pregătite pentru a instrumenta un astfel de caz și, desigur, va da răspuns la toate aspectele care au fost puse în discuție în legătură cu modul de comitere a faptelor, în legătură cu modul de instrumentare”, a declarat procurorul general al României.

Întrebat dacă a fost o mușamalizare din partea polițiștilor, Lazăr a spus: „Ancheta va clarifica toate aspectele astea”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a anunțat, miercuri, că a preluat și dosarul Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, constituit în urma unei plângeri din 2016, pe care, inițial, Secția 18 de Poliție a vrut să-l claseze.

Procurorul general a dispus, miercuri, preluarea de către Secția de urmărire penală și criminalistică, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a cauzei privind săvârșirea a trei infracțiuni de agresiune sexuală de către Eugen Stan, precum și a unei infracțiuni de perversiune sexuală.

Totodată, a fost preluat și un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în care a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de agresiune sexuală, dosar constituit în urma unei plângeri datând din anul 2016. Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au arătat, miercuri, că, în cazul unei plângeri de agresiune sexuală depusă de o femeie în 2016 împotriva lui Eugen Stan, agenții Secției 18 din Capitală au ascuns calitatea de polițist a lui Eugen Stan, ba mai mult au propus și clasarea cauzei.

„Preluarea celor două dosare în vederea efecturării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției are ca temei necesitatea verificării tuturor faptelor cu un mod de operare asemănător comise pe raza municipiului București și a județului Ilfov, calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne pe care o are inculpatul Stan Eugen, complexitatea celor două cauze dată de numărul mare al persoanelor vătămate, de multitudinea probelor care trebuie administrate și de varietatea mijloacelor de probă, precum și impactul deosebit creat în societate prin comiterea unor asemenea fapte”, arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit Parchetului General, din ordonanța de preluare a celor două cauze rezultă că în ceea ce privește cele două infracțiuni de agresiune sexuală comise împotriva celor doi minori, pe 5 ianuarie 2018, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei din București, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pe 8 ianuarie 2018. Parchetul Tribunalului București a mai dispus, tot pe 8 ianuarie 2018, extinderea urmăririi și a acțiunii penale față de Eugen Stan și pentru o a treia infracțiuni de agresiune sexuală, pe data de 22 octombrie 2012, tot în liftul unui imobil din Capitală, victima fiind, de asemenea, o minoră, în vârstă de 7 ani. În aceeași cauză, pe 26 octombrie 2012, s-a început urmărirea penală față de autor necunoscut, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de perversiune sexuală.

Procurorii au mai reținut că, pe 2 noiembrie 2009, o minoră de 14 ani a fost victima agresiunii unui bărbat, în timp ce se afla în scara unui bloc din București.

„În ceea ce privește dosarul preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, menționăm că fost începută urmărirea penală in rem, la data 10 decembrie 2016, sub aspectul infracțiunii de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 din Codul penal, fapta fiind comisă în incinta scării unui bloc din sectorul 5. Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii persoanei vătămate, între persoanele bănuite de comiterea acestei fapte aflându-se inculpatul Stan Eugen”, mai arată Parchetul General.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost informat de către Poliția Română în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat Eugen Stan și dispunerea de măsuri legale, în funcție de rezultat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Piața imobiliară a sărit în aer. Scumpirile nu se mai opresc
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!