Bacalaureat 2021. Subiectele și baremele la Limba și literatura maternă au fost publicate. Cum trebuiau rezolvate cerințele

Publicat: 01 07. 2021, 15:32
Actualizat: 01 07. 2021, 15:48
Bacalaureat / Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.

Joi, 1 iulie, a avut loc loc ultima probă de la BAC 2021. Candidaţii din rândul minorităţilor naţionale au susținut proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Candidații au avut de rezolvat varianta 1. Ministerul Educației a publicat grila de corectare a subiectelor, potrivit Subiecte.Edu.ro.

Ultima probă a examenului din sesiunea iunie – iulie 2021 a fost susținută de absolvenții din liceele cu predare în limba maternă, care au da teste la maghiară, germană, croată, italiană, rromani, sârbă, slovacă sau ucraineană.

La limba maternă s-au înscris în această sesiune 5.800 de absolvenți de liceu, potrivit datelor de la Ministerul Educației solicitate de Gândul.ro.

BAC 2021. Subiect și barem limba croată

BAC 2021. Subiect și barem limba germană

BAC 2021. Subiect și barem limba italiană

Subiecte și bareme la limba maghiară

Subiecte și bareme la limba sârbă

Subiecte și bareme la limba slovacă

Subiecte și bareme la limba turcă

Subiecte și bareme la limba ucraineană

Examenul de Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba la limba și literatura română, și a continuat marți cu proba la matematică sau istorie, în funcție de profilul urmat de cei aproximativ 130.000 de absolvenți de liceu înscriși la această sesiune. Miercuri, absolvenții de clasa a XII-a au susținut cel de-al treilea examen, cel la alegere – a profilului și specializării.

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a examenului, candidații care dau joi examenul la BAC 2021, la proba scrisă la Limba și literatura maternă, intră în centrele de examen între orele 7.30 și 8.30 și au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu materiale ajutătoare, precum culegeri, manuale, notiţe, însemnări, telefoane, alte mijloace electronice de calcul sau cu geanta ori ghiozdanul.

Cum se depun contestațiile

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.