BACĂU. Pârtia de schi ,,Nemira” se va deschide în acest week-end pentru a oferi posibilitate de distracție și relaxare la poalele munților

Publicat: 03 06. 2020, 16:30
Actualizat: 03 06. 2020, 16:37
Pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic Moldova se va deschide în acest week-end. Cei care vor ajunge în stațiunea considerată în vremurile de odinioară ”Perla Moldovei”,  trebuie să știe că în cazul în care își vor lua schiurile cu ei, nu le vor putea folosi. Și asta pentru că pârtia se va deschide doar pentru cei care vor să admire peisajul din telescaun pe durata verii.

Posibilitate de distracție și relaxare  la poalele munților ,,Nemira”

Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău pune la dispoziția turiștilor telescaunul pârtiei de schi din stațiunea Slănic-Moldova, care va oferi posibilități de distracție și relaxare în mirifica zonă de la poalele munților ,,Nemira”.
Accesul cu telescaunul se va putea face în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, începând cu weekend-ul 5 – 7 iunie  și va fi funcțional până pe 20 septembrie 2020.

Tarife: Conform Hotărârii Consiliului Județean Bacău nr. 96 din 28.05.2020 au fost stabilite tarifele și programul pentru accesul cu telescaunul, după cum urmează:

1 Urcare pentru adult – 10 lei; 1 Coborâre pentru adult – 10 lei;

1 Urcare pentru copil/elev/student – 8 lei; 1 Coborâre pentru copil/elev/student – 8 lei.

Program turiști: Vineri, Sâmbătă, Duminică, orele 11.00 – 19.00.

Regulile privind distanțarea socială trebuie respectate

În condițiile actuale, administrația pârtiei roagă turiștii să respecte regulile privind distanțarea socială, atât la casierie, cât și la îmbarcarea pe telescaun.

Cu telescaunul poate urca oricine să admire peisajul de la înălțime, perspectiva fiind diferită pe durata verii. Pentru pasionații drumețiilor montane este oferit un acces facil către centrul stațiunii, pe traseul: Pârtia de schi Nemira – Valea Dobru – Parcul Central Slănic-Moldova

Pârtia de schi ,,Nemira” este amplasată la intrarea în stațiunea Slănic-Moldova, județul Bacău,  în imediata apropiere a DN12B și are o traiectorie cu orientare spre nord, fiind situată la altitudinea maximă de 724, 54 metri, baza superioară, și altitudinea minimă de 484, 92 metri (punctul de plecare).
Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont.