Bebeluș cu mână ruptă după naștere, la Spitalul Județean din Reșița

Publicat: 29 01. 2013, 13:01
Actualizat: 19 05. 2015, 10:50

Părinții unui bebeluș născut la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au sesizat Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor Caraș-Severin, după ce, la două ore după naștere, aceștia au fost anunțați că micuțul are o mână ruptă, deși inițial li se spusese că este sănătos.

Tatăl bebelușului, Lucian Onuțan, a declarat că în 26 ianuarie, în jurul orei 6.00, soția sa a născut un copil sănătos, iar după două ore femeia l-a sunat și i-a spus că doctorul de gardă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița a constatat că nou-născutul are o mână ruptă.

Bărbatul a precizat că soția lui, care este la a patra naștere, a născut normal.

El a mai spus că a vorbit cu moașele care au asistat la naștere, iar una dintre ele i-a spus că bebelușul s-a născut sănătos.

„Am luat legătura cu moașele care au asitat la naștere, dar nu prea am avut cu cine sta de vorbă. Am vorbit cu una dintre moașe care mi-a spus că după naștere bebelușul era sănătos, apoi am încercat să discut din nou cu ea, dar a refuzat”, a povestit bărbatul.

Tatăl bebelușului a afirmat că a depus plângeri la Direcția de Sănătate Publică și la Colegiul Medicilor Caraș-Severin.

„Am depus o plângere, pentru că sunt neliniștit. (…) Vreau doar să fie copilul bine, nu dau vina pe nimeni”, a spus bărbatul.

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Caraș-Severin, Dragoș Luca, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că în 26 ianuarie o femeie a născut un copil la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, iar la aproximativ două ore de la naștere, medicii au anunțat familia că micuțul are fractură la mâna dreaptă.

„În 26 ianuarie, la ora 6 dimineața s-a născut un copil la Maternitatea Spitalului Județean Reșița. La ora 8.00-8.30 medicii au anunțat familia că acest copil are o fractură la mâna dreaptă. S-a luat legătura cu un ortoped, însă familia a refuzat să transporte copilul la Timișoara, așa cum le-au recomandat medicii. În continuare, familia refuză transportul la Timișoara, atât verbal, cât și scris și cer ca acest copil să fie tratat la Reșița. Ieri (luni – n.r.) au depus o sesizare atât la Direcția de Sănătate Publică din județul Caraș-Severin, cât și la Colegiul Medicilor din județ”, a declarat Dragoș Luca.

El a spus că DSP a declanșat o anchetă în acest caz.

„Asemenea incidente se pot întâmpla la naștere. Este o anchetă în curs la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, a spus Luca.

Potrivit acestuia, familia a fost anunțată despre problemă, deci nu i s-a ascuns situația, dar părinții au refuzat ca bebelușul să fie dus la Timișoara chiar și după ce micuțul a fost revăzut de medicul ortoped.

Pe de altă parte, reprezentanții Colegiului Medicilor din județul Caraș-Severin au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că o sesizare privind acest caz a fost depusă la instituție, însă va fi analizată abia luna viitoare.

„S-a depus sesizarea, însă o vom analiza într-o ședință ce va avea loc în luna februarie”, a declarat Laura Cârdu, reprezentant al Colegiului Medicilor Caraș-Severin.

DSP și Colegiul Medicilor din Caraș-Severin anchetează acest caz.