Bilanțul intemperiilor din insula portugheză Madeira a ajuns la 38 de morți

Publicat: 16 02. 2012, 10:10
Actualizat: 17 02. 2012, 02:29
Ploile torențiale care au afectat sâmbătă insula portugheză Madeira au provocat moartea a 38 de persoane și rănirea a peste o sută, potrivit unui nou bilanț provizoriu al autorităților regionale, transmite AFP.

Ploile torențiale care au afectat sâmbătă insula portughezăMadeira au provocat moartea a 38 de persoane și rănirea a peste osută, potrivit unui nou bilanț provizoriu al autoritățilorregionale, transmite AFP. „Avem 38 de morți, dar această cifră nueste încă total definitivă”, a declarat duminică dimineațăsecretarul regional pentru Afaceri sociale, Francisco Ramos.Bilanțul precedent evoca 32 de morți și 68 de răniți.

„Vom continua căutarea trupurilor, așteptăm echipele caretrebuie să sosească de pe continent pentru a continua activitateape teren”, a adăugat el. Conform cifrelor Guvernului regional dinMadeira, cel puțin 101 persoane au fost rănite în intemperiile careau provocat inundații și alunecări de teren, în special la Funchal,capitala regională, situată pe coasta de sud a insulei, undetrăiesc 100.000 de persoane, dintr-o populație totală de250.000.

Aproximativ 250 de persoane au rămas fără adăpost, a precizatserviciul de protecție civilă, pe site-ul său de Internet. Duminicădimineață, un avion de tip C-130 al armatei portugheze urma săpărăsească Lisabona cu destinația Funchal, având la bord o echipăînsoțită de câini, scafandri și medici legiști.

Mediafax