Bill Gates: „Virusul a adâncit inegalitatea socială și economică. Pandemia coronavirusului ne distrage atenția de la problemele globale”

Redactor:
Florentina Dinu
Bill Gates: „Virusul a adâncit inegalitatea socială și economică. Pandemia coronavirusului ne distrage atenția de la problemele globale”

Pandemia de coronavirus a eliminat progresul în atingerea unor obiective majore, cum ar fi eradicarea sărăciei și foametei mondiale în următorul deceniu, dar daunele economice ale COVID-19 arată cât de grav este necesară o astfel de dezvoltare globală, a spus filantropul Bill Gates.

Inegalitatea socială și economică, adâncită de coronavirus

În întreaga lume, virusul a adâncit inegalitatea socială și economică în domenii precum educația, plata și accesul la asistență medicală, a spus Gates în remarcile care însoțesc lansarea de luni a unui raport global de dezvoltare de către Fundația Bill & Melinda Gates.

Raportul subliniază modalitățile prin care COVID-19 a provocat daune economice și a deraiat progresul în ceea ce privește multe dintre obiectivele globale de dezvoltare adoptate de Națiunile Unite în urmă cu cinci ani.

Pandemia COVID-19 nu numai că a oprit progresul, ci a dat înapoi”, a spus Gates, care a co-fondat Microsoft Corp, într-o conferință telefonică cu reporterii. El și soția sa Melinda au înființat fundația filantropică în 2000.

Membrii ONU au adoptat în unanimitate 17 obiective de dezvoltare durabilă, cunoscute sub numele de ODD, în 2015, care se citeau ca un plan al sarcinilor ambițioase de la încetarea foametei și a inegalității de gen până la extinderea accesului la educație și asistență medicală.

Obiectivele aveau un termen limită de 2030.

„ODD reprezintă valorile pe care le avem pentru omenire în ansamblu”, a spus Gates.

„Pandemia a agravat in aproape toate dimensiunile inechitatea.”

Numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă scăzuse de două decenii, dar criza coronavirusului a împins cu 37 de milioane mai multe în această categorie, se arată în raport.

Acesta a spus că pandemia a extins inegalitatea dintre bărbați și femei în ceea ce privește munca neremunerată, femeile ocupându-se mai mult de îngrijirea copiilor și de treburile casnice decât oricând.

Experții avertizează de la apariția virusului că obiectivele globale vor fi amenințate pe măsură ce economiile se micșorează, finanțarea publică se micsorează și cooperarea internațională scade.

Aproape 90% din economia mondială s-a aflat sub o anumită formă de blocare, perturbând lanțurile de aprovizionare, deprimând cererea consumatorilor și scoțând milioane de locuri de muncă, potrivit unui raport al ONU privind situația economică mondială și perspectivele publicat în mai.

Evaluările critice anterioare ale obiectivelor globale au prezis că conflictul sau schimbările climatice vor încetini progresul, dar pandemia reprezintă cel mai mare obstacol de până acum, au spus specialiștii.

Raportul ONU din mai a prezis că COVID-19 va reduce producția economică globală cu 8,5 trilioane de dolari în următorii doi ani și a declarat că contracția economică globală de 3,2% proiectată pentru acest an a fost cea mai puternică de la Marea Depresiune din anii 1930.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Cel puțin doi morți și zece răniți după ce o mașină a intrat în mulțime...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Când vom da nas în nas cu EXTRATEREȘTRII! Cercetătorii au publicat anul exact. Mai avem...
Pe ce dată pică Paştele în 2021: SURPRIZĂ MARE! De mult nu a mai fost...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Celebra fasole cu ciolan. Cum preparăm rețeta tradițională chiar de ziua României?
Inchide