Bill Gates: „Virusul a adâncit inegalitatea socială și economică. Pandemia coronavirusului ne distrage atenția de la problemele globale”

Redactor:
Florentina Dinu
Bill Gates: „Virusul a adâncit inegalitatea socială și economică. Pandemia coronavirusului ne distrage atenția de la problemele globale”

Pandemia de coronavirus a eliminat progresul în atingerea unor obiective majore, cum ar fi eradicarea sărăciei și foametei mondiale în următorul deceniu, dar daunele economice ale COVID-19 arată cât de grav este necesară o astfel de dezvoltare globală, a spus filantropul Bill Gates.

Inegalitatea socială și economică, adâncită de coronavirus

În întreaga lume, virusul a adâncit inegalitatea socială și economică în domenii precum educația, plata și accesul la asistență medicală, a spus Gates în remarcile care însoțesc lansarea de luni a unui raport global de dezvoltare de către Fundația Bill & Melinda Gates.

Raportul subliniază modalitățile prin care COVID-19 a provocat daune economice și a deraiat progresul în ceea ce privește multe dintre obiectivele globale de dezvoltare adoptate de Națiunile Unite în urmă cu cinci ani.

Pandemia COVID-19 nu numai că a oprit progresul, ci a dat înapoi”, a spus Gates, care a co-fondat Microsoft Corp, într-o conferință telefonică cu reporterii. El și soția sa Melinda au înființat fundația filantropică în 2000.

Membrii ONU au adoptat în unanimitate 17 obiective de dezvoltare durabilă, cunoscute sub numele de ODD, în 2015, care se citeau ca un plan al sarcinilor ambițioase de la încetarea foametei și a inegalității de gen până la extinderea accesului la educație și asistență medicală.

Obiectivele aveau un termen limită de 2030.

„ODD reprezintă valorile pe care le avem pentru omenire în ansamblu”, a spus Gates.

„Pandemia a agravat in aproape toate dimensiunile inechitatea.”

Numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă scăzuse de două decenii, dar criza coronavirusului a împins cu 37 de milioane mai multe în această categorie, se arată în raport.

Acesta a spus că pandemia a extins inegalitatea dintre bărbați și femei în ceea ce privește munca neremunerată, femeile ocupându-se mai mult de îngrijirea copiilor și de treburile casnice decât oricând.

Experții avertizează de la apariția virusului că obiectivele globale vor fi amenințate pe măsură ce economiile se micșorează, finanțarea publică se micsorează și cooperarea internațională scade.

Aproape 90% din economia mondială s-a aflat sub o anumită formă de blocare, perturbând lanțurile de aprovizionare, deprimând cererea consumatorilor și scoțând milioane de locuri de muncă, potrivit unui raport al ONU privind situația economică mondială și perspectivele publicat în mai.

Evaluările critice anterioare ale obiectivelor globale au prezis că conflictul sau schimbările climatice vor încetini progresul, dar pandemia reprezintă cel mai mare obstacol de până acum, au spus specialiștii.

Raportul ONU din mai a prezis că COVID-19 va reduce producția economică globală cu 8,5 trilioane de dolari în următorii doi ani și a declarat că contracția economică globală de 3,2% proiectată pentru acest an a fost cea mai puternică de la Marea Depresiune din anii 1930.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
APOCALIPSA ZODIILOR. Vine o zi grea – horoscop complet 22 septembrie
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide