Biserică la parterul unui bloc din Galați, în locul unei alimentări.Oamenii ascultă slujba de acasă

Publicat: 22 12. 2019, 11:18

Sute de enoriași din Galați se roagă într-o biserică amenajată într-un fost spațiu comercial situat la parterul unui bloc din oraș. Biserica a fost deschisă în urmă cu 15 ani și de atunci numeroși credincioși i-au trecut pragul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Biserica „Sf. Danil Sihastru și Sf. Ioan Iacob” funcționează într-un fost spațiu comercial, la parterul unui bloc și se învecinează cu laboratorul unei cofetării și cu apartamentele de la etaj.

În plus, în parcarea din fața blocului a fost montat un clopot și a fost construit un altar din lemn pentru slujbele care pot fi ținute afară.

„Este o parohie nouă, am găsit acest spațiu într-o iarnă, era singurul disponibil. A fost o alimentară în interior, proprietarul ni l-a dat sub formă de sponsorizare, nu plătim chirie, doar utilități. Capela din parcare am deschis-o în urrmă cu 10 ani, este o parcare mare și nu-i încurcă pe oameni. Apoi, clopotul l-am pus în 2007. Recunosc că am avut emoții, mi-a fost frică să nu se plângă oamenii de zgomot. A fost o surpriză plăcută modul cum au reacționat oamenii. Nu am avut niciodată probleme cu vecinii, cu utilitățile. În parohie sunt în jur de 1.000 de apartamente, la fiecare slujbă vin 100-150 de oameni”, a povestit, pentru MEDIAFAX, preotul Claudiu Mitu.

Oamenii au reacții diferite când văd biserica de la parterul blocului, amenajată în locul unui magazin.

Cei care locuiesc la etajul 1 ascultă slujba din pat, alții evită să meargă la slujbă în locul din care odinioară cumpărau alimente.

„E mai bine așa, stăm în pat și ascultăm slujba, așa mi-au spus vecinii de deasupra. Sunt oameni credincioși cei de la etajul 1. În 2017 am avut emoții, a vrut o rețea de supermarketuri să închirieze spațiul. Practic, biserica a fost salvată de vecini, au refuzat să semneze pentru acordul dat comerciantului și am rămas cu biserica. Alții enoriași merg la alte biserici, spun că nu vor să intre la slujbă în locul în care înainte mergeau la cumpărături”, a spus preotul Mitu.

În viitor, biserica se va muta într-o fostă centrală termică de cartier, situată în spatele blocului. Reprezentanții Primăriei au anunțat că vor ceda bisericii spațiul care în prezent nu este folosit, iar preotul va igieniza clădirea și o va amenaja corespunzător.