Brăilean arestat pentru presiuni psihice asupra fiicei sale, cu care voia să aibă relații sexuale

Publicat: 24 04. 2014, 17:17
Actualizat: 31 07. 2014, 14:35

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, inspector principal Jenel Șogor, bărbatul de 49 de ani a fost arestat preventiv pentru tentativă de viol în formă continuată, comisă asupra fiicei sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile și dus în Centrul de Reținere și Arest din cadrul IPJ Brăila, după ce, în perioada septembrie 2013 – aprilie 2014, a abuzat de faptul că soția sa era plecată în străinătate și a exercitat presiuni psihice asupra fiicei sale de 14 ani pentru a o determina să întrețină raporturi sexuale cu el. În fapt, bărbatul își amenința fata că dacă nu va întreține relații sexuale cu el se va sinucide.

După mai multe luni de presiuni exercitate asupra sa de către tatăl său, adolescenta i-a povestit mamei sale, aflată la muncă în Italia, prin ce trece.

Femeia a luat legătura cu autoritățile române și astfel polițiștii l-au ridicat pe bărbatul de 49 de ani, magistrații Judecătoriei Brăila dispunând arestarea sa preventivă.

Potrivit anchetatorilor, minora de 14 ani locuia în același imobil împreună cu tatăl, două surori și un frate, toți mai mici decât ea.

În acest caz, a fost sesizată și Direcția pentru Protecția Copilului Brăila, care imediat după incident i-a luat în plasament pe cei trei minori, fata de 14 ani asupra căreia tatăl său a exercitat presiuni pentru a întreține cu el relații sexuale fiind consiliată psihologic pentru a trece peste acest șoc.

Între timp, mama fetei a ajuns în țară, iar minorii au fost luați acasă.