Brașov: un schelet de copil, găsit într-o pădure din zona Făgărașului

Publicat: 01 07. 2014, 21:38
Actualizat: 19 05. 2015, 16:01

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, comisarul-șef Liviu Naghi, scheletul era intact, precum și hainele, dar nu mai păstra aproape nici o urmă de țesut, fapt ce a făcut imposibilă, deocamdată, stabilirea sexului și vârstei victimei.

Osemintele au fost transportate la Laboratorul de Medicină Legală Brașov, pentru o primă investigație medico-legală, după care vor fi trimise la INML „Mina Minovici” în vederea efectuării unei expertize complete, inclusiv a unui test ADN ce ar permite stabilirea identității copilului.
Pe baza datelor de până acum ale anchetei, criminaliștii cred că ar putea fi vorba despre o fetiță de cinci ani din satul Mărgineni, comuna Hârseni, pe nume Grancea Nicoleta Claudia, dispărută fără urmă acum trei luni și jumătate.

În 18 martie a.c., fetița a fost luată de acasă, împreună cu sora ei, de un unchi care voia să vândă niște mături în Hârseni și  care a declarat ulterior că a lăsat-o să-l aștepte câteva ore pe o bancă în centrul comunei, unde, însă, la întoarcere, n-a mai găsit-o. După câteva săptămâni de cercetări infructuoase pentru găsirea ei, fetița a fost dată în urmărire locală și apoi în urmărire națională, dar până acum fără nici un rezultat.