Când ar putea fi eliberat Dan Voiculescu

Publicat: 13 01. 2016, 10:00
Actualizat: 06 07. 2016, 00:35

Dan Voiculescu beneficiază de un regim preferențial în penitenciarul Rahova, astfel că, pe lângă timpul dedicat scrierii cărților, acesta figurează ca pontat pentru zile de muncă efectuate, au declarat surse din Administrația Națională a Penitenciarelor (…) Potrivit acestora, calculele de până acum arată că Voiculescu ar putea ieși din închisoare în vara anului viitor. Oficial, ANP a refuzat să răspundă întrebărilor (…): câte ore de muncă a prestat până în prezent și cât timp a alocat scrierii de cărți, motivând că aceste date fac parte din ‘dosarul individual, care, potrivit normelor legale, pot fi accesate numai cu acordul deținutului”, a scris Dan Tapalagă, citat de reportervirtual.ro.

Sursa notează că ”fondatorul Antenelor pare să fi scris șapte cărți simultan, din cele 10 pe care finalizat de la încarcerarea sa, în august 2014”.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Potrivit legislației în vigoare, un deținut își reduce pedeapsa cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă în pușcărie. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a spus marți că vrea să elimine această prevedere din lege.